У Збаражі від завтра запрацює центральний ринок

Про відкриття міського ринку  “Оболоня”, що за адресою: вул. Лугова, 2, повідомила головний спеціаліст Збаразького районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області Мар’яна Хомишак.

– Вчора, 26 травня у Збаразькій міській раді відбулося засідання тимчасової комісії щодо можливості відкриття роботи на міському ринку, а саме, як виконати рекомендації головного державного  санітарного лікаря України В. Ляшка щодо протидії поширенню коронавірусної хвороби в місцях торгівлі харчовими продуктами на агропромислових ринках, — повідомляє на своїй сторінці у мережі «Фейсбук» журналіст газети “Народне слово” Наталка Парова.

Вже відомо, що керівник МКП  “Збаразький міський ринок “Оболоня” Віталій Любасюк обдзвонив підприємців, які завтра хочуть торгувати на ринку і поінформував їх про нові умови праці. Зокрема, кожен підприємець повинен мати засоби індивідуального захисту – маски, рукавички, антисептик, а також облаштувати на своєму робочому місці захисний екран із поліетиленової плівки, щоб не було прямого контакту із покупцем.

Тож тимчасова комісія у складі спеціалістів районного управління Держпродспоживслжби, Нацполіції, міської влади, сьогодні здійснила виїзд на територію ринку і перевіряла, як іде робота із облаштування ринку засобами захисту до завтрашнього відкриття. За словами фахівців, на ринку завершують роботи по спорудженню захисних екранів біля кожного торгового місця.

Втім, далеко не всі покупці та продавці зможуть завтра потрапити на територію ринку у Збаражі. Є ряд умов, які диктує запроваджений в Україні карантин.

– Завтра, коли ринок вперше запрацює після довготривалого карантину, спеціалісти Держпродспоживслужби будуть перевіряти, чи дотримуються підприємці усіх рекомендацій головного державного санітарного лікаря України. Тож усім – і відвідувачам, і продавцям, на вході/в’їзді будуть вимірювати температуру безконтактним способом(відповідні термометри вже закуплені керівництвом ринку). Вхід на територію ринку лише у масках, антисептики на вході/в’їзді, дезінфекція робочих поверхонь кожні три години, відстань між робочими місцями продавців, обладнаними захисними екранами між продавцями і покупцями, не менше трьох метрів», — пише Наталка Парова.

Попередня стаття

Медобладнання – на решту. Волонтери Гуманітарного штабу зустрілись із лікарями Тернопільського району (Відео)

Наступна стаття

Жорстоко побили і залишили на дорозі. На Тернопільщині збирають кошти для лікування хлопців (Відео)

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.