Жорстоко побили і залишили на дорозі. На Тернопільщині збирають кошти для лікування хлопців (Відео)

У селі Гнильче Підгаєцького району двох хлопців жорстоко побили й залишили вмирати на дорозі. В одного з них проламаний череп, його прооперували, інший дивом дістався додому самостійно. Про це повідомила сестра потерпілого Юлія Космірак.

За її словами, у ніч з 24 на 25 травня над хлопцями познущались молоді чоловіки із сусіднього села Яблунівка.

17-річний Євген і трохи старший Володимир – в тяжкому стані у лікарнях Тернополя.

Про те, що трапилось, розповіла Юлія Космірак.

– Мій брат – Євген. Вночі хлопці сиділи в центрі села компанією. Приїхали дві машини з Яблунівки, одна з яких – таксі. Я точно не знаю, що там сталося, але маю інформацію, що перед приїздом телефонували і погрожували, можливо, через дівчину, не знаю точно. Приїхали, вибігли з бітами, побили і втекли, залишивши мого брата помирати на дорозі. Один із потерпілих, Володя, на колінах доліз додому, а мій Женя валявся на дорозі, далі друзі повідомили батьків, ті знайшли машину, щоб привезти додому, бо брат не міг йти своїми ногами. Перший день лежав у Підгайцях в лікарні, а потім перевезли у Тернопіль і відразу зробили операцію. Прошу вас про допомогу, вчора зробили одну операцію по вилученню осколків з голови, попереду ще дві операції. На другу потрібні пластини, які коштують 22 900 тисячі гривень. Брат прийшов до тями, правою стороною не рухає взагалі, ні ногою, ні рукою. Він говорити не хоче, стане, поїсть трохи банана, плаче, бо голова болить дуже сильно. До речі, у соціальній мережі один із тих, хто причетний до побиття мого брата писав, Володимир його звати. Я його запитала, чому він побив мого брата і чи стало йому легше, він написав, що легше не стало, але нібито хлопці самі «наривалися». Ще написав, що задурно не бив і може допомогти матеріально. Питав, чи можна з нами зустрітись, бо хоче вибачитись перед сім’єю. Я навіть не відписую, не хочу з ними спілкуватись, буде суд, нехай вирішує, – сказала жінка.

За словами родичів, за цим фактом подали заяву в поліцію.

Як повідомили у відділі комунікації ГУНП області, 25 травня до співробітників Підгаєцького відділення поліції надійшло повідомлення від жительки села Гнильче про побиття її 22-річного сина та його 17-річного товариша.
Вночі 25 травня хлопців з тілесними ушкодженнями спочатку шпиталізували до районної лікарні. Проте наступного дня, через погіршення стану здоров’я, транспортували до медзакладів у Тернополі. У потерпілих діагностували важкі травми голови.
Відомості за даним фактом внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань з правовою кваліфікацією злочину, передбаченого частиною 1 статті 121 ККУ – умисне тяжке тілесне ушкодження.
Зараз тривають слідчо-оперативні заходи з метою з’ясування усіх обставин події. Поліцейські встановлюють свідків і очевидців злочину.

Гроші на лікування хлопців можна надіслати на картку матері Євгена.

Номер картки Ощадбанку: 4790 7299 4108 6613, Цяпало Зоряна Василівна (мама). 

Карта Приватбанку: 5168 7573 6783 5974, Данилюк Євген, потерпілий.

Номер картки сестри Володимира: 5168757402854873.

 

Попередня стаття

У Збаражі від завтра запрацює центральний ринок

Наступна стаття

Нові випадки інфікування Covid-19 виявили у трьох районах на Тернопільщині

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.