Намул і сміття: на Тернопільщині злива затопила кладовище (Відео)

Злива наробила біди в селі Касперівці Заліщицького району, що на Тернопільщині. Дощова вода розмила дорогу, затопила кладовище й разом з намулом принесла залишки минулорічної кукурудзи з полів.
Про це в спільноті “Наші Заліщики” у Фейсбуці повідомив житель села Yaroslav Hural.
Чоловік розповів, що “велика вода” прийшла з полів, де орендують землі місцеві фермери. За його словами, звертався до сільського голови і просив орендарів допомогти технікою, аби прибрати кладовище. Також він повідомив, що з часу злив пройшло п’ять днів, а проблема не вирішена.
– Після дощів до нас на цвинтар прорвалась “велика вода”, позатоплювало гроби, дорогу. Гроби позападались, усе позаливало. На горі виорали поле, водовідводу немає. Якби тут був водовідвід, такого б не сталося, – прокоментував у відео Ярослав Гураль.
Чоловік опублікував фото і відео, на яких видно залишки кукурудзи з полів і сміття серед могил.

Сьогодні він повідомив “МедіаТОРу”: “Будемо збиратися громадою і розчищати цвинтар і водовідвідну канаву”.

Ситуацію прокоментував сільський голова Касперівців Володимир Галайдіда:

– Від п’ятниці ми вирішуємо цю проблему. Канава там була і раніше, але її замулило. Зараз прочищаємо рів, аби вода надалі не потрапляла на цвинтар. Частину вже зробили, але не можемо повністю закінчити, бо земля мокра, важко під’їхати. Техніку надали орендарі. Жодного звернення від місцевих жителів з приводу цього питання у сільській раді не зареєстровано.

Чоловік запевняє, що проблему вирішують ще з минулого тижня та вважає, що декому з селян вигідно підбурювати людей.

На запитання, хто прибиратиме сміття з могил, сільський голова відповів, що цвинтар завжди упорядковує церковний комітет. Крім того, планує зібрати жителів села, щоб звільнили кладовище від залишків кукурудзи та намулу.

 

Опубліковано Yaroslav Hural Понеділок, 1 червня 2020 р.

 

Попередня стаття

«Корупція збільшується, а підготовка депутатів знижується», – Петро Ландяк про владу

Наступна стаття

Під вартою житель Підгаєцького району, який жорстоко побив двох хлопців

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.