Зі складів Держрезерву на Тернопільщині зникло 150 вагонів зерна. Поліція шукає винних

Зі складів Держагентства резерву України в Тернопільській області зникло 150 тисяч тонн зерна вартістю понад 800 мільйонів гривень. Нестачу виявили під час аудиторської перевірки. У Міністерстві внутрішніх справ повідомили, що за фактом привласнення майна Держрезерву відкрито кримінальне провадження.

– Недостача майже 2700 вагонів зерна, яке повинно знаходитися на зберіганні у Держрезерві. Сума збитків – більше 800 мільйонів гривень. Лише зі складів територіальної структури Держрезерву в Тернопільській області, звідки я родом, зникло пшениці, яка помістилася б у 150 вагонів-зерновозів, – повідомив радник міністра внутрішніх справ України Михайло Апостол.

Раніше радник міністра заявив, на одному з підприємств не знайшли майже 18 тисяч тонн зерна, на іншому – майже 20 тисяч тонн, на третьому – 112 тисяч тонн. За документами на складах зерно є.

– Це кричущий факт, адже йдеться про державні запаси, розраховані забезпечити населення хлібом на випадок форс-мажорної ситуації. І цю так звану “подушку безпеки” 40-мільйонної країни банально розікрали і розпродали… Ці так звані “миші” мають імена, посади та повинні відповісти за свої дії по закону, – заявив він.

Слідчі поліції відкрили кримінальне провадження за ч. 5 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3-х років та з конфіскацією майна.

Про ситуацію в Держрезерві України.Відносно інформації ,яка надана в інтерв’ю колишнього керівника Держрезерву Ярослава Погорілого про виявлену аудиторською службою кричущих недостач і в тому числі зерна,на суму понад 800 млн.грн. Поліція розпочала провадження за ч. 5 ст.191 Кримінального кодексу України . У разі підтвердження фактів,на винних чекає суворе покарання .Назву декілька .Насамперед про привласнення державного майна. Тобто певний товар за документами на складах є, але під час перевірки з'ясовується, що його вже немає. На одному з підприємств не знайшли майже 18 тисяч тонн зерна, на іншому — майже 20 тисяч, на третьому — 112 тисяч тонн. От уже 150 тисяч тонн зерна, які буцімто у нас є, але насправді вже давно розкрадені та продані.Знайшли цікаву цистерну з нафтопродуктами. Якщо по ній стукнути, то гуде, як порожня, якщо взяти щупом пробу рівня нафтопродуктів, то цистерна повна. Зрештою з'ясувалося, що під віконечком для щупа було приварено трубу, і лише вона була заповнена нафтопродуктами, а решта цистерни стояла порожньою. Отакі винаходи. І багато інших, на які правоохоронці дадуть оцінку.Це тільки початок оприлюднення інформації

Опубліковано Михайлом Апостолом Вівторок, 2 червня 2020 р.

 

Попередня стаття

Хотів стрибнути з мосту через смерть мами. У Тернополі перехожий з поліцейськими врятували чоловіка

Наступна стаття

Ремонт сходів у парку Нацвідродження: що вже зробили (Фото)

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.