Стало погано під час ультрамарафону: померла спортсменка Катерина Катющева

Член збірної України з ультрамарафону Катерина Катющева померла у лікарні. Її розшукали після зникнення під час марафону Odessa Ultra-Trial Kuyalnik. Дівчина отримала тепловий удар, а з настанням ночі – переохолодження, – повідомляє 24 Спорт.

Відразу після того, як знайшли, Катерину направили в лікарню, де вона померла від інсульту в той же день. Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook керівник пресслужби Одеської обласної державної адміністрації Денис Соколов.

“Катя пішла з життя. Інсульт. Лікарі обласної лікарні зробили все, що могли. Ви самі розумієте, що таке 8 годин без тями в пустелі за температури під 40 градусів”, – написав він.

У марафоні Odessa Ultra-Trial Kuyalnik беруть участь понад 100 спортсменів з усієї України. 33-річна Катющева – уродженка Одеської області, бігла дистанцію близько 70 км.

На ділянці траси між фінішем і селом Іллінка, коли до закінчення шляху залишалося близько 20 км, жінка зникла і перестала виходити на зв’язок. Інші учасники марафону зазначали, що це складна ділянка, оскільки тут ускладнений повітрообмін, і водночас – дуже спекотно.

Катерину Катющеву шукали учасники змагань, волонтери з поліцією і кінологи з собаками. Дівчину знайшли через 8 годин після зникнення. З’ясувалося, що вона спершу зазнала теплового удару, а згодом, коли звечоріло, – переохолодження. Після госпіталізації лікарі зазначали, що її життю нічого не загрожує.

Автор: Юрій Семенюк

Попередня стаття

На Тернопільщині представили керівника обласного осередку партії «Слуга Народу»

Наступна стаття

За добу +40 випадків Covid-19. Найбільше інфікованих у Тернополі та на Лановеччині

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.