Двом лауреаткам обласної премії Ярослава Павуляка вручили по 5 тисяч гривень (Відео)

Поетка Наталія Близнюк декламує вірш митця-шістдесятника, родом з села Настасів Ярослава Павуляка. Півтори роки тому з цієї поезії розпочалося знайомство молодої авторки з талановитим краянином. А недавно Наталія стала номінанткою однойменний обласної премії.

– Це справжній і дуже талановитий поет. Буває таке, що поет розкручений і його твори так не вражають не торкають за душу, а тут настільки яскрава образність, що аж за серце бере, це індивідуально може бути, – авторка збірки «Печать Іоанна», лауреатка обласної літературної премії імені Ярослава Павуляка Наталія Близнюк.

На конкурс Наталія Близнюк подала свою збірку «Печать Іоанна», видану три роки тому. Разом з нею перемогу в номінації «Краща збірка молодого поета» розділила Ірина Табак з виданням «На відстані вій». Творчість обох поеток журі відзначило однаковою кількістю балів. Поезію оцінювали за сімома критеріями, враховували художню виразність, образність, метафоричність.

– Це звичайно дивовижа, але тільки на перший погляд, бо ми ще до цього читаючи їхні збірки і їхні вірші приходили до загального висновку, що на вагу їх можна покласти й ні одна шалька не пересилить другу, – доктор мистецтвознавства, професор, організатор обласної літературної премії імені Ярослава Павуляка Олег Смоляк.

Організувати обласну літературну премію імені Ярослава Павуляка задумали ще два роки тому. Провести хотіли цьогоріч до дня народження поета, та дату змістили через карантин.

– Ярослав Павуляк є неповторним у своїй творчості, він неповторний особливо образною системою і підходом до сприйняття навколишнього світу, – каже Олег Смоляк.

Переможницям вручили дипломи, грошову винагороду виділили з БФ «Покрова».

– БФ «Покрова» виділив 10 тисяч гривень на номінацію «Збірка молодих поетів, але оскільки цього року так склалося, що дві номінантки набрали однакову кількість балів, вони розділили між собою цю номінацію, відповідно кожна з номінанток отримала по 5 тисяч гривень, – виконавчий директор БФ «Покрова» Любов Вовк.

Засновник БФ «Покрова» Іван Чайківський родом з Настасова. Неодноразово долучався до популяризації знаного уродженця села. За його підтримки публікують книги про Ярослава Павуляка, тепер започаткували обласну премію.

– Це є видатна постать на Тернопільщині та й на всій Україні, тому що він за свого життя зробив дуже багато для України й тому варто таких людей підтримувати й популяризувати. Ми закликаємо молодих поетів, які хочуть брати участь, подаватися на цю премію імені Ярослава Павуляка, – народний депутат України, засновник БФ «Покрова» Іван Чайківський.

Премія престижна, кажуть організатори, тож сподіваються, що наступного року зголоситься більше поетів краю. Лауреатів визначатимуть щорічно наприкінці квітня, до дня народження літератора, громадсько-політичного діяча Ярослава Павуляка.

Попередня стаття

Як виглядає оновлений “Палац Кіно” у Тернополі (Відео)

Наступна стаття

«Замість моря – на «Циганку», – тернополяни про відпустки під час карантину (Відео)

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.