Негода на Тернопільщині: підтопило 118 будівель і 700 гектарів землі (Відео)

На Тернопільщині внаслідок проходження паводкової хвилі по річці Дністер станом на 6:00 26 червня підтоплені ще кілька сіл у Заліщицькому та Бучацькому районах. Про це повідомили в Управлінні ДСНС в області.
Учора, 25 червня, в селі Устя Зелене Монастириського району частково розмило дамбу, яка призначена для захисту сільськогосподарських угідь. Через це відбулося затоплення угідь орієнтовною площею 600 га. З небезпечної зони відселено 57 місцевих жителів.
У селі Коропець Монастириського району підтоплено 42 приватних домогосподарства, орієнтовно 46 га с/г угідь, (42 господарських та 38 житлових будівель). З небезпечної зони відселено орієнтовно 107 людей.
У селі Вістря Монастириського району підтоплено орієнтовно 25 га с/г угідь, 24 приватних домогосподарства, (24 господарських будівель, 8 житлових будівель). З небезпечної зони відселено орієнтовно 12 людей. У селі Горигляди, що на Монастирищині, підтоплено 1 приватний житловий будинок.
Небезпечна ситуація склалася і в Заліщицькому районі.
У місті Заліщики підтоплено підвальне приміщення Обласного дитячо-комунального санаторію площею 550 м. кв.
У селі Колодрібка підтоплено угіддя загальною площею 1,5 га, у селі Синьків – 0,85 га, в селі Зозулинці – 0,09 га.
У Добрівлянах підтоплено с/г угіддя загальною площею 1,3 га, 2 домогосподарста та 2 господарські будівлі. У селі Івано Золоте підтоплено с/г угіддя загальною площею 0,8 га.
У селі Устечко підтоплено 3 житлових будинки, 3 домогосподарства, відселено 8 чол., загальна площа підтоплених с/г угідь орієнтовно 6 га.
У Бучацькому районі, в селі Набережна, підтоплено с/г угіддя загальною площею 4 га. У селі Нижній Сновидів і Губин – по 2 га.
На Борщівщині постраждали три села. У селі Устя підтоплено с/г угіддя загальною площею 13 га. У селі Дністрове підтоплено с/г угіддя загальною площею 0,5 га. У селі Вільхівці підтоплено с/г угіддя загальною площею 1 га.
Всього затоплено: 118 будівель (50 житлових та 68 господарських), сільськогосподарських угідь – 704 га, 62 криниці.
З небезпечної зони відселено 184 особи місцевого населення.
Для ліквідації наслідків підтоплень від Управління залучалося 10 одиниць техніки та 36 чоловік особового складу.
Попередня стаття

Працівники Тернопільської філії суспільного мовлення виступають проти скорочення

Наступна стаття

Covid-19: на Тернопільщині +42 випадки інфікування за добу

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.