Працівники Тернопільської філії суспільного мовлення виступають проти скорочення

Тернопільські журналісти прийняли естафету Всеукраїнського Марафону “Захисту місцевого Суспільного мовника”. Незважаючи на дощ, вони вийшли із надписами: “Збережемо суспільне мовлення Тернопільщини”, “Стоп скороченню”, “Це злочин — нищити архіви Суспільного”.

Інформацію про акцію оприлюднили на сторінці Захист регіонального суспільного мовника України у Facebook.

— “Під час карантину години мовлення Суспільного насильно скорочують в усіх областях. Безцеремонно знищують архіви. Записи програм, які є історичною цінністю, знецінюють і викидають” — йдеться у дописі.

Організатори акціії також обурені тим, що споживача “ніхто не питає”, а по регіонах нав’язують однотипну телевізійну картинку із Києва.

— “Чимало людей усвідомлюють, що Суспільне фінансують з їх податків. Тож чи хочуть вони за власні гроші дивитися НІПРОШОУ, яке їм пропонують на телебаченні і не мати можливості слухати радіо, бо його остаточно добивають?”, — повідомляють вони.

Нагадаємо, що Суспільне — єдиний в Україні мовник, який не зазнав впливу олігархів. Раніше, щоб запобігти його “руйнуванню”, були створені регіональні “Комітети захисту Суспільного”.

Фото: Захист регіонального суспільного мовника України

Автор: Софія Сукач

Попередня стаття

Відселили 157 людей: на Монастирищині найбільше підтоплені три села

Наступна стаття

Негода на Тернопільщині: підтопило 118 будівель і 700 гектарів землі (Відео)

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.