Тернополянам роздали тисячу закладок зі статтями та три сотні примірників Конституції (Відео)

Конституція – у подарунок. У 24-ту річницю прийняття основного Закону тернополян привітали у незвичний спосіб. Громадські активісти у різних частинах міста роздавали перехожим примірники важливого документу, а також закладки зі статтями.

– Ми роздаємо людям ці закладки, щоб люди активніше звертали увагу на основний закон країни, окрім того ця закладка має посилання з qr-кодом, за яким можна перейти і читати Конституцію онлайн. Конституція і повага до неї – це є майбутнє нашої нації, – каже громадський активіст Василь Томчишин.

За декілька хвилин Володимир Шевченко вручив півтори сотні витягів з Конституції. Охочі могли обрати статтю, яка стане нагадуванням про права й обов’язки. Серед тернополян траплялися й ті, що не задоволенні дією Основного закону, але його реалізація залежить від того, як кожен з нас їх відстоює, переконаний активіст.

На бульварі Данила Галицького містяни схвалили таку акцію. Кажуть, вкотре переглянути Закон не завадить.

– Люди дуже позитивно відгукуються, всі знають, що нині День Конституції, у більшості людей Конституція є вдома , тому багато роздаємо закладок, – ділиться активіст Рустам Ергешов.

– Думаю, що кожному громадянину вартує ще раз перечитати ті статті, звернути увагу, що виконується чи потрібно буде зміни вносити в Конституцію, ну хоча б для себе, для всебічного розвитку, – каже тернополянин Василь.

Знати права й свободи мають і пересічні громадяни, і можновладці. Тоді кожен українець відчуватиме себе захищеним у суверенній, демократичній державі, переконаний Володимир Болєщук.

На масиві Сонячний тернополянам роздали три сотні закладок і півсотні Конституцій. З Днем Конституції активісти привітали й жителів мікрорайону Дружба. Зі статтями Закону тернополяни ознайомлювались на вулиці.

Закладку з 10 статтею Конституції України, у якій йдеться, що державною мовою в Україні є українська, обрав народний депутат Іван Чайківський. У своїй роботі до основного Закону звертається часто. Нині, каже, важливо поважати документ, у якому закріплені основні постулати.

Конституція, прийнята на п’ятому році Незалежності закріпила фундамент правової політики. Нині українцям важливо дотримуватися задекларованих прав і свобод і не забувати про обов’язки, аби разом будувати успішне майбутнє держави.

 

Попередня стаття

На Донбасі загинув айдарівець з Тернополя

Наступна стаття

На Тернопільщині +6 випадків інфікування коронавірусом

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.