Третина випускників Тернопільщини не прийшли на ЗНО з української мови та літератури

Про те, що близько трьох тисяч абітурієнтів області не з’явились на ЗНО, яке відбулось учора, повідомив заступник директора Тернопільського обласного комунального інституту післядипломної педагогічної освіти Юрій Шайнюк.

Відповідно до цьогорічних нововведень, від обов’язкової державної підсумкової атестації звільнені учні ПТУ, коледжів, а також ті одинадцятикласники, які не планують продовжувати навчання у вищих навчальних закладах. Відтак близько трьох тисяч абітурієнтів у нашій області скористалися цим правом і відмовилися складати державну підсумкову атестацію у формі ЗНО з української мови і літератури – розповів він.

За словами пана Юрія тестування відбулось відповідно до вимог головного санітарного лікаря

Абітурієнти, вчителі, спостерігачі, які були задіяні у пунктах тестування, дотримувалися маскового режиму. На вході всім учасникам видавали засоби індивідуального захисту. Також при вході були дезінфектори, кожен міг обробити руки. У кожному пункті чергували медичні працівники, – розповів Юрій Шайнюк.

Нагадаємо, проходило ЗНО з української мови та літератури у 43-ох пунктах тестування. Для участі в ньому попередньо зареєструвались понад 10 тисяч абітурієнтів.

Автор: Софія Сукач

Фото: glavcom.ua 

Попередня стаття

На Театральному майдані прощаються із загиблим бійцем Іваном Дедюхом (Наживо)

Наступна стаття

Через негоду на Лановеччині може обвалитися дорога

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.