«На дороги Тернопільщини гроші виділяють, а їх не косять і не прибирають», – Петро Ландяк

На утримання доріг Тернопільщини виділяють кошти. Проїзні частини мають прибирати, а на придорожніх смугах косити траву, знищувати бур’яни, підрізати кущі і дерева. Проте такі роботи проводять вкрай рідко, пише депутат Тернопільської міської ради, голова ГО «Українська народна варта» Петро Ландяк.

– У кращому випадку, на сьогодні, скосили від 50 см до 1м трави вздовж дороги. А далі, глибше, що робиться…??? При цьому кошти з бюджету на ці роботи ВЛИВАЮТЬСЯ просто ВЕЛИЧЕЗНІ. Згідно проведених тендерів на утримання доріг області, без проведення їх поточного ремонту на 2020 рік виділено приблизно 200 млн. грн. обласних коштів, замовником яких є Тернопільська обласна державна адміністрація. Крім цього на ці роботи по лінії Служби автомобільних доріг області, колись виконавцем був Облавтодор, а тепер йому лишилось крихти з цих грошей – виділено ще 1 млрд 600 млн. грн. Разом це становить 1 млрд 800 млн. грн, – зазначає Петро Ландяк.

У цю суму, зазначає Петро Ландяк, кошти на ремонт і будівництво не включено. Тобто на їх утримання грошей достатньо, але результат бажає кращого.

– Скоро відбійників і дорожних огороджень за будяками не буде видно!!! Ну, не коштує косіння трави шириною 0.5-1 м  трави таких великих коштів!!! – пише депутат.

Громадська організація “Українська народна варта” звертається до голови обласної державної адміністрації в окремому листі, аби не лише звернули увагу на цю проблему, а і вплинули та вирішили її.

Утримання доріг! Тема закрита, нею ніхто не займається, хіба-що влада, нишком- тишком, в договорняках…Які роботи…

Опубліковано Петром Ландяком Субота, 4 липня 2020 р.

 

Фото державних доріг, зроблені Петром Ландяком

Попередня стаття

Не 14 років, а довічне: прокуратура оскаржить вирок вбивцям Ващенка

Наступна стаття

На Тернопільщині за добу поменшало нових випадків COVID-19

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.