Не 14 років, а довічне: прокуратура оскаржить вирок вбивцям Ващенка

У Тернопільському міськрайонному суді 3 липня оголосили вирок вбивцям кременецького активіста Віталія Ващенка. На 14 років тюрми засудили виконавця злочину Максима Кондратенка, на 13 – Олексія Цимбалюка. Організатор вбивства Олександр Закутній відбуватиме ув’язнення 10 років. Їхній спільник Станіслав Бабенко – 8 років. Про це повідомив Суспільному суддя Сергій Кунцьо.

Прокуратура оскаржуватиме цей вирок, – йдеться у повідомленні пресслужби.

– Прокуратура Тернопільської області забезпечила підтримання публічного обвинувачення у вбивстві громадського активіста з м. Кременець щодо організованої злочинної групи.

Оскільки прокурор просив у суді про довічне позбавлення волі вбивцям активіста, а Тернопільський міськрайонний суд призначив покарання обвинуваченим від 8,6 до 14 років позбавлення волі, прокуратура оскаржить вирок в апеляційній інстанції.

Нагадаємо, у травні 2016 року 4 осіб кілька днів стежили за потерпілим та його місцем проживання, а увечері 26 травня здійснили напад на чоловіка.

Зловмисники завдали йому численних ударів палицями по тілу, після чого втекли з місця події. Потерпілий помер у лікарні від заподіяних травм 27 травня 2016 року.

Попередня стаття

“Кисневий” фонтан у Тернополі працюватиме цілодобово до 13 липня

Наступна стаття

«На дороги Тернопільщини гроші виділяють, а їх не косять і не прибирають», – Петро Ландяк

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.