У Тернополі запрацював Центр розвитку громадської активності (Відео)

Майданчик для обміну досвіду й навчання. У Тернополі запрацював Центр розвитку громадської активності. Інформаційний супровід, юридична підтримка, пошук фінансів й організація тренінгів – усе задля залучення активних громадян, які прагнуть втілювати нові ідеї й змінювати свою громаду.

– Перш за все ми їх будемо направляти на об’єднання і створення громадських організацій. Зареєстровані громадські організації зможуть працювати в юридично-правовій площині та на законних підставах впливатимуть на владу, ефективніше досягатимуть своїх цілей, – заступник керівника ГО «Освітньо-аналітичний центр розвитку громад» Рустам Ергешов.

ГО «Освітньо-аналітичний центр розвитку громад» працює чотири роки поспіль. Керівник Максим Черкашин каже, аби реалізовувати проєкти, знань, отриманих на форумах, недостатньо. Допомога експертів потрібна на всіх етапах діяльності. Її готові надавати цілодобово.

– Ми вирішили, що потрібно підтримувати громадських активістів 24/7. Для цього ми власне організували цей центр, який буде надавати ряд послуг від консультацій до проведення різноманітних заходів і в кінцевому результаті ми плануємо, що в Тернополі та ще в п’яти областях створимо коаліції громадської активності, – керівник ГО «Освітньо-аналітичний центр розвитку громад» Максим Черкашин.

Координатори підтримуватимуть активістів у Тернопільській, Івано-Франківській, Львівській, Рівненській, Хмельницькій та Чернівецькій областях. Консультації також можна отримати онлайн на сайті центру. Вже незабаром про об’єднання спілкуватимуться на форумі «Громади: активісти ДЕ». Організатори запрошують тих, хто готовий займатися громадською діяльністю на місцях і розвивати своє село чи місто.

 

Попередня стаття

Вперше за 30 років на Тернопільщині відновлять Бережанський замок

Наступна стаття

На Тернопільщині +29 випадків інфікування Covid-19

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.