Міськрада дозволяє, поліціянти штрафують. Тернопіль живе звичним життям попри “червону” зону (Відео)

У Тернополі рішення уряду про «червону» карантинну зону не підтримує ні влада, ні містяни. Зранку міський голова скликав депутатів на позачергову сесію. На ній висловили недовіру державній комісії і Міністру охорони здоров’я. Показники захворюваності на Covid, зазначають, йдуть на спад, тому відносити місто до червоної зони незаконно.

– Люди не можуть сидіти вдома. Ми пройшли важкий період карантину. Через це жителі втрачають роботу, бізнес, місто втрачає надходження, ми не можемо зупинити економіку. Наша  позиція, щоб працював бізнес, дитсадки, міський транспорт. Таке рішення ми сьогодні прийняли з депутатами, – міський голова Тернополя Сергій Надал.

Тернополяни повертатися до жорстких обмежень не хочуть.

– Будь-який вірус нікуди не дінеться, ми мусимо перехворіти. Зараз створюють одні проблеми, комусь вигідно, аби люди й держава загрузла в кредитах, – каже тернополянин Володимир.

– Ми дотримуємося карантинних обмежень і, звичайно, хочеться, щоб всі працювали і вчилися дітки в школі, – каже тернополянка Олена.

Нині міський транспорт працює у звичному режимі. Потягам ж від ранку заборонено зупинятися у Тернополі, пасажирів висаджують на інших станціях.

– Потяги на станції Тернопіль зупиняються тільки з технічною зупинкою, без права посадки і висадки пасажирів. Є комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яка приймає рішення чи на місцевому рівні при обласній державній адміністрації. Якщо прийме рішення про послаблення чи обласна чи центральна комісія, тоді будуть зупинятися, – начальник вокзалу Ігор Петрик.

Аби скасували рішення про червону зону нардеп Іван Чайківський готує звернення до профільних міністерств.

– Зараз мої помічники готуватимуть звернення до Міністерства охорони здоров’я, інфраструктури та Прем’єр-міністра України. Ми вважаємо, що рішення про червоні зони є швидким, необдуманим, неправильним і треба негайно це рішення переглянути, – народний депутат України, депутатська група «За майбутнє» Іван Чайківський.

Поки ж місто, попри державні заборони, живе у привичному темпі. Кафе, ресторани, заклади торгівлі відкриті. Власники сподіваються, що поліціянти не накладатимуть штрафів. Та вони цього обіцяти не можуть.

– Ми будемо продовжувати свою роботу так само, як з березня. Ми є органом виконавчої влади, тому зобов’язані виконувати ті рішення, які приймає Президент, уряд чи Верховна Рада України, –  зазначив начальник Тернопільського відділу поліції Сергій Осадця.

У міськраді кажуть, підприємців підтримуватимуть юридично,  навіть готові оскаржувати протоколи в суді. Та все ж чекають, що днями Тернопіль таки виключать зі списку небезпечних міст.

Попередня стаття

Перший ремонт за 50 років. У Хоросткові капітально оновлюють школу (Відео)

Наступна стаття

Володимир Гевко: «Ми зробили те, що інші обіцяли, але одразу забували, щойно ставали нардепами»

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.