Перший ремонт за 50 років. У Хоросткові капітально оновлюють школу (Відео)

Перша реконструкція за пів століття. У Хоросткові капітально ремонтують найбільшу школу в громаді. Внести об’єкт до програми президента «Велике будівництво» минулоріч ініціювала команда екс-голови Тернопільської ОДА Ігоря Сопеля. Зараз краянин продовжує опікуватись виконанням робіт і мріє, аби оновлена школа стала гордістю містян.

– Будучи на посаді, я був активним учасником цього проєкту. Дякую теперішньому голові ОДА Володимиру Трушу, який продовжує роботу в цьому напрямку. Школа з 1972 року, і потрібно було зробити капітальний ремонт, тому що фасад, дах школи гарні, а всередині залишився Радянський Союз. Треба було це змінювати, щоб наші діти мали змогу навчатись у комфортних європейських умовах, – каже житель Хоростківської ОТГ, екс-голова Тернопільської ОДА Ігор Сопель.

З середини липня на об’єкті одночасно працюють понад 30 будівельників. Роблять заливку підлоги та вирівнюють стіни у коридорах і спортзалі. Штукатурити в класних кімнатах почнуть після заміни систем освітлення, водогону, опалення та вентиляції.

– Дуже багато вдалося зробити. Повністю демонтажні роботи: батареї, стіни, здирання вапна, підсипки, почали вже готувати стяжки. Ми стараємось, щоб дітки пішли вчасно до школи, – розповідає виконроб фірми-підрядника «Мегабуд» Ілля Дудкевич.

Навчальний заклад змінюється на очах, – каже директорка Галина Ворона.

Це приміщення буде актовою залою, воно було досить маленьким, ми демонтували стіну – і збільшимо його площу, бо школа є великою, – директорка ЗОШ I-III ст. № 2-ДНЗ м. Хоростків Галина Ворона.

У старих умовах навчатись дітям було некомфортно. Стеля, сантехніка, обладнання в їдальні, – усе потребувало негайного переобладнання, розповідає директорка. Радіє, що незабаром учні повернуться в сучасний освітній заклад.

Проєкт масштабний, він охопив усю будівлю, 4 поверхи. Буде капітальний ремонт з душовими кабінами, усіма зручностями спортзалу, реконструйовано актову залу, повністю капремонт їдальні, – каже директорка ЗОШ I-III ст. № 2-ДНЗ м. Хоростків.

Найбільше у школі задоволені модернізацією кабінетів хімії та фізики. Ці природничі дисципліни старшокласники вивчають поглиблено.

Акцент зроблений на ці кабінети, вони мають бути повністю відремонтовані з підведенням струму до столів у фізичному класі, водопостачання і водовідведення у кабінеті хімії, витяжні шафи, все за нормами, – каже директорка ЗОШ I-III ст. № 2-ДНЗ м. Хоростків.

Оновлень у Хоростківській школі чекають учні та батьки.

Ремонту потребувала, бо до того був армагедон. Плитка облітала, територія навколо школи була обгороджена. Думаю, діти будуть задоволені тим, що вони побачать, коли прийдуть, – каже мама школярів Наталя.

Моя дитина вчиться. Дуже великий об’єм роботи зроблений, чекаю 1-го вересня, навчання, – каже мама школярів Любов.

Ми дуже раді, що цього року почали капремонт. Дітям, які будуть навчатись у майбутньому, сильно пощастило: вони будуть вчитись у приємних умовах, в класній школі, – каже випускниця школи Вікторія.

Проведення ремонтних робіт перевірив голова Тернопільської ОДА Володимир Труш. Це одна з п’яти шкіл області, яку взялись капітально відновлювати за програмою «Велике будівництво».

Капітальний ремонт школи буде закінчений в найкоротші терміни. Терміни зсунулись через ЗНО, бо школа є базовою, але підрядник обіцяє, що вони повинні встигнути. У вересні діти зайдуть вчитись, але деякі роботи будуть закінчуватись, – голова Тернопільської ОДА Володимир Труш.

Школярам обіцяють: за парти сядуть вчасно. Закінчити будівництво повністю планують у жовтні.

 

Попередня стаття

«Плани реалізовуються», – Ігор Сопель про ремонт дороги М-19 (Відео)

Наступна стаття

Міськрада дозволяє, поліціянти штрафують. Тернопіль живе звичним життям попри “червону” зону (Відео)

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.