Місце пам’яті та спокою. Понад сотню родин загиблих воїнів з’їхалися на Кременеччину (Відео)

На молитву за Героїв. До села Лішня на Кременеччині з’їхалися понад сотню родин загиблих воїнів зі всієї України. У єдиній капличці-пантеоні живе пам’ять про захисників. Тут матері, дружини й діти знаходять спокій та розраду.

– Мій син Тарас Дорош, загинув у 2015-му році від кулі снайпера. Мені приємно тут бути, місце блаженне. Важко, але Бог дає силу. Найважливіше, що ми виховали сина, чоловіка, який не побоявся і гідно пішов, – мати загиблого Героя, прочанка зі Львова Галина Дорош.

На прощу втретє приїжджає вдова Олена Степанок з Кропивницького. Ім’я її чоловіка викарбували на гранітній плиті торік.

– Приїжджаємо з почуттям трепету, зустрічаємося з іншими родинами, молимося. Відчуваємо біль і гордість за Героїв, що загинули, захищаючи Україну, – дружина загиблого Героя, прочанка з Кропивницького Олена Степанок.

Третій день прощі розпочався з підняття стягів та архієрейського богослужіння.

– Дякую вам, дорогі батьки, матері, дружини, діти, бо основний тягар все ж лягає на вас, – протоієрей Тернопільсько-Кременецької єпархії ПЦУ Андрій Любунь.

Для прочан організували проживання і харчування з польової кухні.

– Є родини з Донецької, Дніпропетровської, Харківської, Херсонської, Миколаївської, Чернігівської, Києва, Тернопільської та Львівської областей. Попри біль втрат, треба дивитися у майбутнє, треба думати за майбутнє, треба жити заради майбутнього. У когось залишилися діти, у когось онуки й не забувати за подвиг, який зробили їхні діти, чоловіки, – військовий, співорганізатор прощі Андрій Біндас.

Тут, у селі Лішня, планують створити реабілітаційний центр для бійців. Над проєктом уже працюють волонтери.

– Знаю отця Андрія та Андрія Біндаса, почув їхню ідею і вирішив долучитися. Ми намалюємо проєкт майбутнього реабілітаційного центру, – волонтер Володимир Шевченко.

На четверту всеукраїнську прощу приїхав народний депутат України Іван Чайківський.

– Під час молитви аж мурашки йшли тілом. Ми оцінюємо ціну того хліба, що в нас на столі. Велика дяка тим, що на небі і тим, хто продовжує жити заради майбутнього нашої держави, – народний депутат України Іван Чайківський.

Пам’ять про воїнів, каже Іван Чайківський, основа майбутнього рідної землі

Попередня стаття

«Слуги народу» розвінчують міфи про додатковий податок для власників паїв

Наступна стаття

Від суботи Тернопіль переходить у “жовту” зону

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.