Якісний аналіз – успішне лікування. Волонтери передали медзакладу Козови обладнання (Відео)

Якісний аналіз – успішне лікування. Волонтери Гуманітарного штабу передали медикам первинної допомоги Козови аналізатор сечі.

Медичний прилад – автоматичний. Він визначає більше параметрів, ніж лаборант вручну, а ціна за аналіз – незмінна.

До цього моменту ми такого апарату не мали, всі аналізи робив лаборант вручну. Після отримання цього аналізатора сечі всі аналізи будемо робити автоматично, тобто людський фактор не буде впливати на його якість і швидкість. Це для нас надзвичайно великий подарунок, – сказала директорка сімейної медицини Козівського району Зоряна Пончко.

Кошти на придбання апарату були зібрані волонтерами Гуманітарного штабу. Його заснували на початку пандемії Covid-19 – для допомоги медикам.

Завдяки зібраним коштам від ГО «Дзвін» та підприємців, волонтерів, аграрників, зокрема «Агропродсервісу», нам вдалось зібрати кошти. На залишку було 203 тисячі 250 гривень. Для медиків первинної і вторинної допомоги ми закупили ті апарати, які вони хотіли, щоб проводити аналізи, аналізатор сечі та крові, а також реактиви, – розповів волонтер, керівник Гуманітарного штабу Козівського району Сергій Добалюк.

Автор ініціативи Іван Чайківський каже: пандемія оголила проблеми медзабезпечення лікарень та об’єднала суспільство.

У 2014 році, коли була загроза військових дій зі сторони агресора, Росії, суспільство об’єдналось. Усі стали на захист держави. Коли до нас прийшла біда, вірус, теж об’єднались люди в боротьбі з цим вірусом, – сказав народний депутат України, автор ініціативи «Безпека лікаря – наша безпека» Іван Чайківський.

Зробити життя громади якіснішим можна лише спільними зусиллями.

Попередня стаття

Нове обладнання – ефективна робота. У селі Яструбове освятили зерноприймальний комплекс (Відео)

Наступна стаття

«Слуги народу» розвінчують міфи про додатковий податок для власників паїв

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.