Смерть у Петрикові: підопічний геріатричного пансіонату втікав і повис на паркані

На території Петриківського геріатричного пансіонату на огорожі знайшли тіло 65-річного підопічного. Про це у поліцію 11 серпня повідомив директор закладу, – зазначили у відділі комунікації поліції області.

На місце події виїжджала слідчо-оперативна група.

Під час проведення огляду слідів насильницької смерті та тілесних ушкоджень не було виявлено. Це підтвердила і судово-медична експертиза. Також стало відомо, що ПЛР-тест, відібраний у чоловіка ще за життя, був негативним.

Зі слів директора пансіонату, померлий періодично самовільно покидав територію геріатричного закладу, порушуючи умови внутрішнього розпорядку. Хворів серцево-судинними захворюваннями.

Відомості за цим фактом внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань і кваліфіковано частиною 1 статті 115 ККУ за поміткою природна смерть.

Учора про смерть чоловіка у сомережі повідомила Галина Кравчишин. Жінка написала:

Дорогі друзі, від того ковіду голова ходить обертом, а от сьогодні дізналася, що вчора з Петриківського будинку людей похилого віку втікала людина, адже цей центр, як гетто закрили на карантин, і от той чоловік хворий, немічний житель Петриків втікав через паркан і зачепився. І до ранку висів на паркані, де його мертвого знайшли.

Люди обурюються у коментарях.

─ Уявляю, який важкий психологічний стан людей, яких, і оголошено хворих і здорових закрили в приміщенні, до смерті злякавши ковідом. Я ж попереджала про можливі наслідки. Гірертонічний криз, інфаркти, інсульти як мінімум гарантовані. У них від страху нервові зриви будуть. Чи на це і розраховано? ─ написала Ірина Чорна.

Нагадаємо, у Петриківському обласному геріатричному пансіонаті на Тернопільщині стався спалах COVID-19. Тут проживає 160 мешканців і працює понад 80 осіб. Коронавірусну інфекцію виявили у 23 людей, зокрема в одного медика. На позачерговому засіданні регіональна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій ухвалила, що заклад перебуватиме два тижні на ізоляції. Разом з підопічними пансіонату тут будуть і 25 працівників. Усім мали провести ПЛР-тестування.

Ще 32 захворих COVID-19 підтвердили на у Петриківському геріатричному пансіонаті. Це підопічні та працівники закладу. На…

Опубліковано Тернопільська обласна державна адміністрація Четвер, 13 серпня 2020 р.

Читати більше: Геріатричний центр поблизу Тернополя закрили на карантин через Covid-19

На Тернопільщині +76 випадків коронавірусу за добу

Попередня стаття

У День міста тернополяни зможуть політати на повітряних кулях

Наступна стаття

Погода в Україні й на Тернопільщині: без опадів, але з похолоданням

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.