“Великоберезовицька громада має добрий потенціал для розвитку”, – ініціатор створення Іван Чайківський

Перспективна і самостійна завдяки позиції активних людей. Утворення Великоберезовицької ОТГ виборювали не один рік місцеві жителі, депутати та народний депутат Іван Чайківський з командою. Нині мешканці громади хочуть, аби їхні населені пункти розвивалися і вже чекають обрання нових представників влади.

– Може дорогу нам зроблять, наведуть порядок в селі. Сподіваємося, що буде нам краще жити, – жителька села Буцнів.

Проблем в населених пунктах громади чимало. Вони, каже голова районної ради, не вирішувалися роками. У селах потрібно братися за дороги, відновлення місцевих ФАПів, будинків культури, шкіл та будівництво дитсадків. З підтримкою народного депутата, вважає, все можна поступово вирішити.

– Першочергове завдання – завершення будівництва загальноосвітньої школи. Вирішивши питання шкільної освіти, одразу вирішимо проблеми з дошкільною. Тому що нині в корпусі дитсадка функціонує школа, – зазначає голова Тернопільської районної ради Андрій Галайко.

Налагодивши роботу, можна розвивати й туристичну інфраструктуру, каже Любомир Крупа. Попри значну кількість промислових об’єктів, в громаді є цікаві місця, що можуть привабити мандрівників і поповнювати місцевий бюджет.

– Ми от зараз знаходимося біля Буцнева, між Буцневом і Островом, оце є віадук – один з найкращих. Про нього, на жаль, дуже мало знають, тобто це теж одне з місць, де можна його культивувати, розвивати тим більше, що поруч є Острівська матір Божа і джерело. Тут також в Буцневі знаходиться один з найстаріших кам’яних храмів, – розповідає депутат облради, міжфракційне об’єднання «За майбутнє» Любомир Крупа.

Великоберезовицька ОТГ може стати успішною, бо має ресурси для розвитку. Іван Чайківський переконаний, люди здатні змінити своє життя на краще.

– Великоберезовицька громада має великий потенціал для розвитку. Розвиватимуться підприємства, а отже поповнюватиметься місцевий бюджет. Від цього залежить розвиток освіти, медицини, культури, усіх сфер в громаді загалом, – каже народний депутат України, міжфракційна група «За майбутнє» Іван Чайківський.

Тепер важливо, каже народний депутат, обрати керівників і депутатів, які будуть мислити як господарі та віритимуть у майбутнє кожного населеного пункту. Тоді громада з центром у приміському селищі розцвіте та стане прикладом для інших.

 

Попередня стаття

Тернопільщина за крок до “червоної” зони через зростання Covid (Відео)

Наступна стаття

У голови облдержадміністрації Володимира Труша – COVID

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.