Два міста на Тернопільщині віднесли до “червоної” епідемічної зони

В Україні оновили епідемічне зонування. Кількість “червоних” зон збільшили з 14 до 21. Такий результат позачергового засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

З 31 серпня в Тернопільській області до “червоної” зони буде віднесено міста Бережани та Чортків, Бережанський район. Про це повідомили на офіційній сторінці ОДА у Facebook.

До “помаранчевої” зони: Тернопіль, Бучацький, Гусятинський, Заліщицький, Збаразьський, Козівський, Лановецький, Монастириський, Теребовлянський, Тернопільський та Чортківський райони.

До “жовтої” зони: Борщівський, Зборівський, Підволочиський, Підгаєцький та Шумський райони Тернопільської області.

Для визначання зон враховують 4 показники: завантаженість ліжок у лікарнях, середня кількість тестувань у регіоні, виявлення нових випадків та динаміка зростання нових випадків інфікування.

У “зеленій” зоні діють правила, встановлені по всій країні – носіння маски у громадських місцях, соціальна дистанція, використання антисептика; проведення масових заходів з не більше як 1 особою на 5 кв. м.; заповненість кінотеатрів і театрів не більше, ніж на 50%; перевезення пасажирів у громадському транспорті лише на сидячих місцях.

У “жовтій” зоні до попередніх обмежень додаються обмеження на відвідування установ соціального захисту, в яких перебувають люди літнього віку.

“Помаранчева” зона – до згаданих обмежень додають припинення діяльності закладів розміщення, крім готелів, обмеження діяльності розважальних закладів і закладів харчування у нічний час, діяльності спортзалів, фітнес-залів, дитячих закладів оздоровлення та відпочинку, а також обмеження для масових заходів – 1 людина на 20 кв м і не більше 100 осіб.

У “червоній” зоні заборонена робота громадського транспорту, відвідування закладів освіти, закриття ресторанів, ТРЦ тощо.

Головне фото: УНІАН

Попередня стаття

Тернопіль – моя фортеця, – Сергій Лупійчук вітає з Днем міста (Відео)

Наступна стаття

«Тернопіль крізь віки». На Театральному майдані – міні-дійство (Наживо)

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.