У Тернополі презентували бронзову модель ратуші та карту давнього міста (Відео)

У Тернополі 28 серпня відкрили бронзовий макет ратуші та будівлі пошти. Встановили його на вулиці Чорновола, де розташовувалась споруда з 1872 до 1944 року.

Як повідомив архітектор Володимир Кріса, макет виготовили за історичними фотографіями.

Також відкрили довоєнну мапу Тернополя 1925 року, а біля неї – дев’ять стовпців із ключами та зображеннями будівель, які знищили під час Другої світової війни.

Один з таких ключів зберігала тернополянка Євгенія Возна. На відкритті жінка впізнала подарований нею ключ та розповіла про втрачені історичні пам’ятки Тернополя.

Тернополянин Олександр Столяров зазначив, що за його пам’яті масив “Дружба” називали Загребеллям, Новий світ – Заруддям, Кападоцією – місцевість за Старим парком тощо.

– Макет ратуші відкрили у сотому масштабі, – каже скульптор, куратор проєкту “Бронзовий Тернопіль” Дмитро Мулярчук. – Поряд з нею вибудували композицію про втрачене місто, тому що 90 % його під час війни було зруйновано. І зараз маємо можливість згадати, яким був Тернопіль, – розповів Дмитро Мулярчук.

Нагадаємо, моделі давніх споруд у місті почали встановлювати з 2016 року в рамках проєкту “Бронзовий Тернопіль”. Ратуша – це п’ята робота.

Дивитись відео можна на сторінці МедіаТОРа у Facebook.

Попередня стаття

Тернополяни слухали виступ оркестру на вулиці Сагайдачного (Відео)

Наступна стаття

«На кожному місці має бути господар», – волонтер з Козови Сергій Добалюк (Відео)

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.