«На кожному місці має бути господар», – волонтер з Козови Сергій Добалюк (Відео)

Бібліотекарка Галина показує новенькі книги. Їх закупили нещодавно за кошти мецената. Тепер, каже, до книгозбірні дітки прибігають частіше. Обирають літературу й старшокласники.

– Зверталися до різних спонсорів, відгукнувся Сергій Добалюк, пожертвував не малу суму. Я купила понад пів сотні книг. Тепер діти беруть, що їм потрібно, – каже бібліотекарка Галина Басара.

Поруч з будинком культури – сучасний дитмайданчик. Його встановили три роки тому. Тут збирається малеча зі всього мікрорайону. У центрі «Цукровиків» – дерев’яні лавочки, смітники та ліхтарі. Облагородили територію завдяки ініціативі тодішнього керівника благоустрою Сергія Добалюка.

– Збудували дитячий майданчик, дуже гарно, граються дітки, знаєте, не думала навіть, що їх так багато в нашому мікрорайоні. Ці лавочки, урни поставлені завдяки йому, щось косилося, малювалося, зараз теж покосять, але навіть не приберуть, – жителька Козови Ольга.

У центрі Козови також наводили порядок. Протягом двох років дбали, аби було чисто й затишно.

– Ми тут встановляли паркові ліхтарі, лавочки, смітники, завжди косили, завжди висаджували квіти, тримали в санітарних нормах, – каже Сергій Добалюк.  

Нині, зізнається Сергій Добалюк, місто в бур’янах, а клумби без квітів. І все тому, що проблеми міста пускають на самохідь.

– На кожному місці має бути господар, брати на себе відповідальність, ставати і робити. Думаю, усе вийде, – каже Сергій Добалюк.

Брати на себе відповідальність Сергій не боїться. Навесні, з перших днів пандемії, взявся захищати медиків. Костюми, респіратори, дезінфектори привозив до п’яти медзакладів району.

– Ми стали волонтерами і почали допомагати лікарям, бо ми розуміли що захищений лікар, – захищені ми. За гроші, які були зібрані людьми, аграріями та бізнесом ми закупляли перше необхідне і передавали медикам, – каже Сергій Добалюк.

Завдяки небайдужим лікарі відчули надійний тил. Боротись з Covid-19 стало легше.

– Біда прийшла, а ми голі й босі, без засобів захисту. Завдяки волонтерам ми отримали практично 90 % необхідного, –  директорка Козівського районного центру первинної медико-санітарної допомоги Зоряна Пончко.

Нині хвиля коронавірусу ще не минула. Згуртованість може знадобитися будь-коли. Аби вдруге не брали все у свої руки прості мешканці й волонтери потрібно думати про наповнення бюджетів. Зміни, каже Сергій Добалюк, потрібні не лише в медицині, а й в інших галузях.

– Якщо ми сьогодні проведемо інвентаризацію землі, заведемо інвесторів, створимо багато робочих місць, запуститься цукровий завод, дай Бог, щоб він запустився. Думаю, це будуть великі надходження в бюджет і громада буде перспективною, це буде наше майбутнє і я думаю, що громада розвиватиметься, – каже Сергій Добалюк

Сергій вірить, що у громаді зможе працювати малий і середній бізнес, завдяки інвестиціями розвиватимуться підприємства, а в селах встановлять не лише вуличне освітлення, а й побудують якісні дороги, тротуари й дитсадки. Зі свого боку, обіцяє прикласти максимум зусиль до розбудови майбутнього на рідній землі.

 

Попередня стаття

У Тернополі презентували бронзову модель ратуші та карту давнього міста (Відео)

Наступна стаття

З 1 вересня у Тернополі курсуватимуть шкільні тролейбуси

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.