Тернополянин обдурив на 2 млн людей, які хотіли виїхати на заробітки (Відео)

Тернополянин організував кілька фейкових фірм із працевлаштування за кордоном. Разом зі спільниками-родичами заробили більше 2 мільйонів гривень. Про це повідомили у відділі комунікації поліції області.

За словами начальника відділу БЗПТЛ Олександра Буняка, до складу злочинної групи входило 10 осіб. Роботу пропонували у Швеції, на заводі молочних виробів. Іногороднім договори передавали поштою для підпису. За свої послуги шахраї брали 300 євро. Ще 400 клієнт мав оплатити через місяць після працевлаштування.

Після оплати вказаної суми клієнти чекали на дату поїздки, але марно. Причини відтермінування виїзду організатори мотивували або карантином, або великою кількістю бажаючих і чергами.

Повертати гроші також відмовлялися. Люди почали звертатися до поліції. За попередніми даними, у пастку шахраїв потрапило більше 200 жителів з різних куточків України, на яких вони заробили більше 2 мільйонів гривень. Проте кількість жертв, каже Олександр Буняк, може бути більшою.

За шахрайство з працевлаштуванням «бізнесменам» інкримінують статтю 190 частини 3 ККУ. Вирішується питання про оголошення підозри та міри запобіжного заходу. Триває слідство.

 

Попередня стаття

«Йдемо у владу, щоб вивести Тернопільщину в п’ятірку кращих», – команда «ЗА МАЙБУТНЄ» (Відео)

Наступна стаття

На Тернопільщині +192 випадки зараження вірусом COVID-19

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.