«Нарешті Тернопільщина дочекалась масштабного ремонту доріг, за який не бралися 30 років», – Володимир Гевко

На Тернопільщині ремонтують дорогу М-19, яка є найдовшою транспортною артерією області. Автошлях з’єднує Тернопільську, Волинську і Чернівецьку області, протяжністю – 278 кілометрів. Проінспектував перебіг робіт очільник Укравтодору Олександр Кубраков.

– Трасу М-19 повністю проводимо в порядок, це понад 150 кілометрів у Тернопільській області. Додатково відремонтували її на кордоні з Чернівецькою областю, ремонтуємо окремі ділянки і в Рівненській та Волинській областях, – каже голова Укравтодору Олександр Кубраков.

Дорога М-19 перетинає область з півночі на південь, є частиною європейського коридору, проходить через історичні містечка Кременець, Збараж, Тернопіль, Чортків. Трасу капітально не ремонтували понад тридцять років, каже народний депутат Володимир Гевко. Цього року на її відновлення з державного бюджету виділили понад два з половиною мільярди гривень.

– Тисячу разів їздив цією дорогою і за всі рази не пам’ятаю, щоб її ремонтували так, як зараз. Це рекордна довжина шляху, який не ремонтувався з часів Незалежної України, – народний депутат України Володимир Гевко.

З квітня цього року взялись ремонтувати 147 кілометрів автошляху М-19. Дорога з’єднує Тернопіль із Заліщиками. Тут відновлюють 4 шляхопроводи, на окремих ділянках облаштовують опори для освітлення і тротуари.

– Ми обладнаємо 36 кілометрів тротуарів в населених пунктах і встановимо понад 1 200 опор для освітлення вулиць, де ремонтуємо дороги. Підрядники дають гарантію на п’ять років, – начальник служби автомобільних доріг області Микола Довгошия.

Ремонтують дорогу М-19 у рамках президентської програми «Велике будівництво». Повністю завершити роботи планують до кінця року.

– Я сама родом з Чорткова, мій тато не віримо, що встигнемо. Зараз прокладено середній шар і до кінця жовтня водії зможуть повністю оцінити її стан, – заступниця голови фракції «Слуга народу Євгенія Кравчук.

Євгенія Кравчук сподівається, що завдяки відремонтованій дорозі М-19 на Тернопільщині побільшає туристів. А попереду новий проєкт – «Велика реставрація», що передбачає відновлення архітектурних пам’яток.

Попередня стаття

У Тернополі поліція складає протоколи на керівників шкіл і дитсадків

Наступна стаття

Covid-19 на Тернопільщині: погіршення ситуації та дотримання карантинних вимог (Наживо)

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.