У Язловецькому монастирі на Бучаччині моляться про дар материнства (Відео)

Місце спокою та молитви. У Язловці на Бучаччині діє унікальний римо-католицький жіночий монастир. Щороку сюди їдуть сотні туристів і паломників – на реколекції. В обителі знаходять тимчасове житло люди, які потребують допомоги.

Наш дім відкритий на всяку потребу. Потреба, щоб забрати жінку з дітьми, в якої згоріла хата. Ми беремо. Потреба є, щоб дідуся прийняти на зиму. Це наша роль тут – допомагати, служити, як і скільки можемо, – розповіла сестра Язловецького монастиря Згромадження Сестер Непорочного Зачаття Пресвятої Діви Марії Юлія Подлешь.

Язловецький монастир заснувала у 1863 році Блаженна Марцеліна Даровська. Біля її гробу подружжя просять про заступництво і дар мати дітей.

– Є багато подружжів, які молилися й отримали той дар. І тут, в Бучацькому районі, і в самому Тернополі, і в Рівному, і в Чорткові, звідки люди приїжджали і молилися. Я маю таку мрію, не знаю, чи вона здійсниться, щоб ці родини, батьки приїхали до цього джерела, – сказала сестра Язловецького монастиря Згромадження Сестер Непорочного Зачаття Пресвятої Діви Марії Тетяна Чоп.

Поряд з монастирем – руїни замку XVII століття та розкішний парк. Його черниці називають раєм.

У святому місці побував народний депутат України Іван Чайківський разом із командою. Гості помолились у відновленій капличці. Відвідали музей Матері Марцеліни та склеп, де вона похована. Гробниця збудована за зразком римського некрополя. Її аналогів в Україні нема.

Нардеп переконаний: Тернопільщина має чим дивувати туристів. Тож унікальні місця потрібно популяризувати.

Попередня стаття

«Навчання не може закінчитись, майже не почавшись», – директор Андрій Газилишин

Наступна стаття

У Монастириському районі батьки першокласників забирають документи зі шкіл

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.