Залозецькій лікарні закупили кисневий концентратор для лікування хворих з Covid (Відео)

Лікарня у Залізцях отримала кисневий концентратор і зволожувач повітря. У час пандемії таке обладнання – надія на порятунок.

– Дійсно, вдячні підприємцям і народному депутату Івану Чайківському за те, що з самого початку надавали захисні костюми і маски. Лікарі були захищеними. Тепер завдяки обладнанню рятуватимемо людські життя, – головний лікар Залозецької районної лікарні Михайло Шуста.

Нині у медустанові четверо хворих з Covid-19, один потребує кисневої підтримки.

– Подароване обладнання – гарант того, що завтра зможемо надати допомогу хворим, яких щодня більшає. Одного апарату недостатньо, селищний голова Любомир Фесик.

Закупили апарат за кошти від Гуманітарного штабу та підприємців району.

– Обладнання має служити жителям Залозецької громади, людям, які довірили свої землі фермерам. Тому що нині керівники сільгосппідприємств – основні жертводавці, – народний депутат України, депутатська група «За майбутнє» Іван Чайківський.

Вартість кисневого концентратора – близько 40 тисяч гривень.

– Ми долучалися кожен по мірі можливості. Загалом наше підприємство виділило на Зборівський район 480 тисяч, тепер ще допомогли в закупівлі апарату. Ця ініціатива мусить бути, бо не можемо залишити наших медиків і жителів краю один на один з пандемією, – директор підприємства «Агропродсервіс – Ярчівці» Василь Гамрач.

Така допомога не перша. З березня підприємці та волонтери забезпечували медиків захисними костюмами, масками, рукавичками. Якісна меддопомога можлива у маленьких лікарнях. Але їх потрібно підтримувати, каже Володимир Болєщук. Необхідне обладнання закуплять і для інших лікарень району, де діяв Гуманітарний штаб.

Попередня стаття

До “червоної” зони на Тернопільщині віднесли нові райони

Наступна стаття

На Тернопільщині прокуратуру очолюватиме новий керівник (Фото)

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.