Тиск нової влади чи власне бажання. Головний медик Тернопільщини звільнився

У розпал пандемії Володимир Богайчук покинув посаду начальника охорони здоров’я Тернопільської ОДА. Про це він повідомив на особистій сторінці у соціальній мережі. За словами вже екс-чиновника, таке рішення він прийняв набагато раніше, але через карантин змушений був відкласти дану подію.

– Дякую усім, хто працював зі мною. Дякую Богу, що я мав можливість працювати на такій посаді. Велика вдячність моїй сім’ї, бо вони завжди були моєю підтримкою та опорою, допомагали мені порадою. Окрема дяка всім медичним працівникам, котрі працюють не покладаючи рук, тим паче, у такий складний сьогоднішній період, –повідомив Володимир Богайчук.

Що стало причиною складання повноважень, достеменно не відомо. Одні кажуть, що це особисте рішення пана Богайчука, інші – що його примусили це зробити. Ставлення до роботи Володимира Григоровича викликає різні емоції у жителів. Працівники Збаразької центральної лікарні дякують йому за те, що під його патронатом було відремонтовано хірургічний корпус лікарні. Інші ж засуджують таке рішення, оскільки покинути посаду в такий складний період для Тернопілля вважають халатним рішенням.

Нині Богайчук причину свого звільнення не повідомляє. Зазначимо, за кілька днів до своєї відставки Богайчук, характеризуючи ситуацію із COVID-19, сказав, що «ми маємо наслідки ігнорування протиепідемічних заходів, в тому числі органами місцевого самоврядування, які послаблювали на своїй території карантин, проводили масові заходи, виводили людей на пікети». Він також додав, що нині в області є 184 апарати ШВЛ. Якщо буде масове надходження людей до стаціонару, медики не зможуть надавати адекватну допомогу.

Попередня стаття

На Тернопільщині 7 летальних та 385 позитивних випадків Covid-19

Наступна стаття

У Бучачі в Арт-дворі презентувала свою книжку Олена Сурм’як (Відео)

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.