У МОЗ пояснили, кому тепер не треба робити ПЛР-тесту

МОЗ оновило протокол надання медичної допомоги при коронавірусній хворобі. Тепер ПЛР-тести не потрібно здавати людям, у яких закінчилась 14-денна ізоляція і не спостерігається симптомів.

Про це повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов під час брифінгу 18 вересня.

“Ми вчора внесли зміни до стандарту надання медичної допомоги. Наразі люди, які перебували на самоізоляції 14 днів і не мають симптомів коронавірусної інфекції, не повинні робити тестування”, – розповів Степанов.

Це також стосується школярів, які через інфікування одного з учнів пішли на самоізоляцію.

За словами керівника МОЗ, таке рішення допоможе розвантажити державні лаболаторії.

Пацієнти, які йдуть на планову госпіталізацію, також не повинні робити ПЛР-тести, за винятком, якщо у них є ознаки гострого респіраторного захворювання.

ПЛР-тестування має проводитись виключно людям, які мають симптоми коронавірусної хвороби і звертаються до сімейного лікаря. За рішенням лікаря, до пацієнта буде відправлена мобільна бригада для проведення дослідження методом ПЛР.

Попередня стаття

За власним бажанням. Чому звільнився новопризначений обласний прокурор? (Відео)

Наступна стаття

«Я живу Україною». Ветеран УПА Ілля Коваль – про боротьбу і заслання (Відео)

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.