«Далеко не всі сімейні лікарі знають алгоритм лікування», – Петро Ландяк

На Тернопільщині від початку пандемії лабораторно підтверджено понад 14 тисяч випадків захворювання на Covid. Щодня кількість хворих, які підхоплюють коронавірус більшає. Голова ГО «Українська народна варта», депутат міськради Петро Ландяк вкотре звертається до влади, аби звернули увагу на лікування сімейними лікарями пацієнтів, які підхопили недугу.

– Сovid – це дуже суворий екзамен для влади: на відповідальність, на професійність і на справжній, а не «вишиванковий» патріотизм. Сovid – не обманеш, він не піддається маніпуляціям, не реагує на піар. Тут, або людина справді прийшла до влади, аби реалізувати себе, а також щирою і чесною працею заробити ім’я і повагу у людей. Якщо не так, тоді високопосадовець лише прикрився обманливими гаслами, але добрався до влади, аби задовільняти себе «любимого» і власні потреби, красти і в такий спосіб обдирати й так бідний український народ… 

Місяць тому Петро Ландяк писав, що варто керівникам охорони здоров’я робити більше конкретних дій. Нині, після звільнення головного лікаря області, ситуація не покращилася. Тепер недуга зачіпає кожну сім’ю, летальних випадків більшає.

– Люди поставлені на межу виживання, сам на сам зі складною проблемою, вони лікуються майже хаотично, діє природний відбір…Дуже прикро, що сімейні лікарі й далі не знають алгоритму лікувань. Я спілкувався з багатьма хворими, які контактували зі своїми лікарями. Майже ніхто з них не говорив пацієнтам здавати аналізи на D-ДИМЕР І ФЕРИТИН, що рекомендовано схемою лікувань. Ці показники є важливими для оцінки стану організму на найпершому етапі хвороби. Не знають і не розуміють цього дуже багато сімейних лікарів, – зазначає Петро Ландяк.

Нині Петро Ландяк закликає владу організувати загальні навчання для сімейних лікарів. Депутат написав звернення до керівників з міської та обласної влади.

– Я попередньо звіряв свою думку, щодо правильності вищевикладених оцінок з декількома лікарями та вони зі мною солідарні, але в силу різних причин не можуть подібно на загал виставити звернення до влади. А я це роблю не для піару, але лише для того, щоб нарешті змусити владу зробити ДУЖЕ РЕАЛЬНІ, ПРОСТІ, ПОТРІБНІ І ДІЄВІ КРОКИ – організувати навчальні семінари для сімейних і інших практикуючих лікарів, з тим, щоб нарешті всі, а не лише окремі, могли надавати людям КВАЛІФІКОВАНУ допомогу, – закликає депутат. 

ЗНОВУ ЗВЕРТАЮСЬ ДО ВЛАДИ!Сovid – це дуже суворий екзамен для влади: на відповідальність, на професійність і на…

Опубліковано Петром Ландяком Пʼятниця, 2 жовтня 2020 р.

 

Попередня стаття

Про традиції, натхнення та особливі сімейні моменти розповів Сергій Лупійчук

Наступна стаття

Під Тернополем чоловік знайшов гранату і зберігав її в гаражі

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.