У Тернополі не буде карантину вихідного дня. Як житиме область

У Тернополі не вводитимуть карантин вихідного дня, незважаючи на рішення Уряду. Додаткові обмеження знищать економіку міста. Про це на брифінгу повідомив міський голова Сергій Надал. 

За його словами, зараз діє рішення, ухвалене на сесії міської ради та комісії з надзвичайних ситуацій. Отже, до рішення Уряду дослухатись не планують.

– У Тернополі не будуть вводитись додаткові обмеження у зв’язку з карантином вихідного дня. Перед тим, як ухвалити таке рішення, ми консультувались з економістами, бізнесом, медиками. На думку медиків, це суттєво не вплине на зменшення захворюваності. Якщо ці обмеження ввести, половина тернополян знову втратять роботу, а місто – надходження, – сказав Сергій Надал.

Також він зазначив, що правоохоронці повинні штрафувати підприємців не за їхню роботу на вихідних, а тільки в тому випадку, якщо вони порушують санітарні заходи.

Заклади громадського харчування просять працювати тільки до 22.00 год. Громадський транспорт їздитиме, як і раніше: кількість пасажирів має дорівнювати кількості сидячих місць.

Натомість обласна комісія з надзвичайних ситуацій підтримала запровадження карантину вихідного дня.

– Дуже важливо зменшити кількість контактів між людьми, тому посилити обмеження на вихідні потрібно, – сказав голова ОДА Володимир Труш.

Згідно з рішенням комісії, у  період з 00 годин 00 хвилин суботи до 00 хвилин понеділка на території області з 14 листопада заборонено:
• приймання відвідувачів у закладах громадського харчування (бари, ресторани, кафе тощо) – можлива лише торгівля на винос;
• приймання відвідувачів у ТРЦ та інших закладах розважальної діяльності;
• робота магазинів, окрім продуктових (щонайменше 60% закладу має бути присвячено торгівлі продуктами, пальним, ліками, виробами медичного призначення, ветеринарними препаратами, кормами);
• робота закладів культури, які проводять культурно-масові заходи (концерти, фестивалі, театральні заходи, кінопокази тощо);
• діяльність спортивних залів, фітнес-центрів, басейнів.

Обмеження діятимуть на вихідних до 30 листопада. Також комісія ТЕБ НС рекомендувала місцевим комісія заборонити діяльність ринків у вихідні дні.

Читати більше: В Україні ввели карантин вихідного дня. Головні заборони

«Кави можна випити і вдома», – тернополяни про карантин вихідного дня (Відео)

Попередня стаття

Демонтаж на тернопільському ринку: працівники протестують (Відео)

Наступна стаття

Терезам – успіх, Водоліям – революція: гороскоп

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.