“Без математики не зможемо вирватись з стану сировинної економіки”, – Петро Ландяк про результати ЗНО

Новина про те, що пороговий бал ЗНО з математики не подолали 31% випускників, збурила громадськість. Наші діти не знають математику!

З’ясувалося, що діти не змогли виконати досить прості завдання за програмою 6–7 класів. Це серйозні доказові дані, що у нас є проблема в системі освіти з математикою, зазначили науковці.

– Дуже прикро. Це для мене майже, як катастрофа. Чому? Бо вважаю, що ця наука лежить в основі всього нашого життя. Вона не лише вчить обраховувати, а закладає логіку, послідовність думки і взагалі є основою мислення, – зауважує голова громадської організації “Українська народна варта” Петро Ландяк.

Математика потрібна не лише інженерам і програмістам. Не вийде з людини доброго економіста, якщо вона не дружить з математикою, – вважає пан Петро. Не зможе розкласти по поличках в своїй голові складні знання студент медичного університету, а потім на практиці аналітично, з певною послідовністю та ув’язкою до специфіки людського організму їх застосувати, якщо медик не дружить з тією ж математикою.

Тому! Маємо кричати SOS! Рятуймо Україну, рятуймо наших дітей, рятумо майбутнє! І це, я переконаний, не можна зробити без математики!!! Той зсув, який відбувся в добу нашої новітньої незалежності, в сторону гуманітарних дисциплін, треба зміщувати назад – до математики. Вона на нас чекає! Ще є , слава Богу, в нас вчителі, які можуть на належному рівні викладати цей предмет.Цю проблему має усвідомити не лише влада, а впершу чергу ми всі, ЛЮДИ, і приділити їй належну увагу. Маємо підняти стимул вчителям математики та базових природничих дисциплін (фізики,хімії). Без цього не зможемо вирватись з стану сировинної економіки, коли ми, в основному, продаємо природні і людські ресурси, адже іншого конкурентного часу, будьмо чесними, запропонувати, на жаль, не дуже можемо. Переконаний – нас може врятувати математика. Любім її і повернімся до неї обличчям і вона нам за це віддячить, – каже Петро Ландяк.

Попередня стаття

Красу навколо потрібно створювати, – Валентина Кулик про естетику ландшафтного дизайну

Наступна стаття

На Гусятинщині розшукують 40-річного чоловіка

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.