Красу навколо потрібно створювати, – Валентина Кулик про естетику ландшафтного дизайну

 

Ця жінка дотична до створення краси навколо. Хтось називає її професіоналом своєї справи, хтось чарівницею, а хтось не знаходить потрібних слів, щоб описати результат її виконаної роботи. 

Сьогодні ми поспілкувались із Валентиною Кулик, засновницею та керівницею Студії ландшафтного  дизайну «DreamyGarden», Школи ландшафтного мистецтва «DreamyGarden», про обраний фах та особливості її роботи.

Валентино, розкажіть чому обрали саме ландшафтний дизайн та як досягли того, що зараз маєте?

Варто розпочати з того, що любов до природи, її краси мені привила ще бабуся. Змалечку я допомагала їй доглядати за рослинами біля родинної садиби та створювати різні квіткові композиції. І з часом це стало моїм хобі. Пізніше, коли потрібно було упорядкувати територію навколо нашого сімейного будинку, я вирішила підійти до цієї справи творчо. Дивлячись на результати своєї праці, виникла думка – чому б не займатися цим професійно. Так, у 2013 році, виникла і розпочала свою діяльність Студія ландшафтного дизайну «DreamyGarden».

Перш, ніж запропонувати свої послуги, я тривалий час самотужки опановувала науку ландшафтного дизайну, вивчаючи численні інтернет-джерела. Спочатку працювала самостійно, а сьогодні в моїй команді вже є професійна ландшафтна дизайнерка з відповідною фаховою освітою, а також професійний садівник. Для інших робіт наймаємо підрядні організації.

Своїх перших клієнтів набирала завдяки інформації, розміщеній в інтернет-спільнотах. А сьогодні до мене звертаються власники будинків чи інших споруд не лише з Тернополя, але й з різних куточків України. 

Який дизайн ландшафту, виконаний вами, найбільше до вподоби? 

Насправді,  усі проекти цікаві по-своєму. Не можливо виділити якийсь один. Та найбільше люблю працювати зі складними природними рельєфами на ділянках.

Що саме приносить вам задоволення у своїй роботі?

Напевно, робота з рослинами – це заспокоює. Я релаксую під час формування різних композицій і висадки на них рослин. Також подобається, коли заходжу вперше на ділянку, і, під час розмови із замовником, я уявляю картинку з уже готовим результатом – це надихає. 

Чим займається ваша Студія та які послуги ви пропонуєте? 

Студія ландшафтного дизайну «DreamyGarden» пропонує комплекс послуг з ландшафтного дизайну та озеленення, пов’язаних з проектуванням, підбором рослин, їх посадкою і доглядом за ними. Рослини ми закуповуємо тільки в українських розсадниках, оскільки вони вже адаптовані до нашого клімату. Ми займаємося облаштуванням рулонного газону, закуповуючи деревину чи насіння у перевірених постачальників. В облаштуванні системи поливу, дренажу, освітлення ділянки та вкладання бруківки вдаємося до послуг вузькопрофільних досвідчених фахівців-партнерів, які знають всі тонкощі цих робіт.

І ще у нас з’явилася одна новинка. Відтепер Студія ландшафтного дизайну «DreamyGarden» надає комплекс послуг дизайну: дизайнування інтер’єру та екстер’єру (дизайн фасаду будинку + ландшафтний дизайн).

Також в рамках студії ми започаткували школу ландшафтного мистецтва «DreamyGarden». Наші спікери – це практикуючі ландшафтники з багаторічним досвідом роботи в цій сфері. З радістю допоможуть та навчать усім тонкощам створення дизайну та озеленення вашої присадибної ділянки, або в освоєнні такої прекрасної та цікавої професії – як ландшафтний дизайнер. 

Це мій особистий авторський проект, але допомогли мені його втілити в життя мої колеги по ландшафту, яким я дуже вдячна за підтримку та допомогу. 

Наразі нами розроблений курс для початківців, тих хто має бажання навчитись самостійно розробляти дизайн ландшафтів та втілити свої задуми власноруч. 

Учасники отримають теоретичні знання про історію ландшафтного дизайну, стилі та напрямки в цьому мистецтві. Також дізнаються більше про ґрунти, рослинний світ, особливості створення дизайну та композицій. Кожен з учасників матиме можливість ознайомитись з асортиментом матеріалів та обладнанням для проведення робіт з благоустрою території, з малими архітектурними формами, етапами від початку дизайнування до втілення свого задуму на ділянці. Курс розрахований на три місяці теоретичних та практичних занять. По закінченню ми видаємо сертифікат.

Також є курс для професійного ландшафтного дизайну, для тих хто бажає здобути надзвичайно захоплюючу професію ландшафтного дизайнера. 

На відміну від курсу для початківців, учасники отримають ще навички роботи у програмі для ландшафтного дизайну «RealTime Landscaping Architect». 

Цей курс розрахований на чотири місяці теоретичних та практичних занять. По закінченню ми також видаємо сертифікат.

Які навички є необхідними у роботі ландшафтного дизайнера?

Найперше, що на мою думку є найважливішим у нашій роботі, це любов до природи. А потрібні навички та знання ми дамо усім охочим у нашій школі.

Школа ландшафтного мистецтва «DreamyGarden» запрошує усіх бажаючих!!! Зареєструватись на курс «Ландшафтний дизайн для початківцівˮ можна за посиланням https://forms.gle/enTKbyr3PJJHZKP5A

Яку пораду дасте нашим читачам у догляді за присадибною ділянкою?  

Догляд за садом, квітковими композиціями, декоративними насадженнями та навіть за газоном – це важка регулярна праця. І якщо за присадибною ділянкою не доглядати, все зійде нанівець. 

Але красу потрібно створювати і я хочу звернутись до читачів словами покійного Андрія Кузьменка (Скрябіна): «Ніколи не чекайте, поки станеться диво – зробіть його самі! Зробіть сьогодні!». А від себе додам – що з нашою допомогою Ви можете  це зробити, насолоджуюсь кожним сантиметром природної краси!

Школа ландшафтного мистецтва «DreamyGarden»

Платформа онлайн-школи http://dreamygarden-school.com.ua

Email: dreamygarden.school@gmail.com

Сторінка у Facebook: https://www.facebook.com/dreamygarden.school

Студія ландшафтного дизайну «DreamyGarden»

Сторінка у Facebook: https://www.facebook.com/dreamygarden

Email: dreamygarden.te@gmail.com

Тел. 067 268 4929

Telegram: t.me/dreamygarden

Skype: dreamygardendg

 

Спілкувалась Софія Несін

 

Попередня стаття

”Нестандартний підхід до справи – запорука успіху”, – адвокат-криміналіст Анатолій Веклич

Наступна стаття

“Без математики не зможемо вирватись з стану сировинної економіки”, – Петро Ландяк про результати ЗНО

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.