Ліквідувати гімназію! На Кременеччині протестують проти економії на дітях

З 1 вересня  діти у селі Чугалі, що на Кременеччині, не зможуть ходити до школи. За тиждень до початку навчального року влада заявила про реорганізацію навчального закладу. Гімназію перетворили на початкову школу, відповідно учні 5-9 класів там вже  не мають права навчатися.

Батьки обурені таким рішенням влади. Адже про зміни їх повідомили за тиждень до навчання, а віддавати дітей у чужу школу не планують, бо на це є причини. Стан місцевих доріг – жахливий, а взимку ще й замітає снігом, тому батьки не збираються відпускати дітей .

У Чугалівській гімназії навчається 48 учнів та працює 8 вчителів, тому таку школу вважають малокомплектною, що і є причиною ліквідації старших класів – коментують чиновники батькам.

Аби залишитись почутими, батьки влаштували протест – перекрили дорогу, де викрикували гасла – «Ганьба владі!» та «Поверніть Чугалівську гімназію!».

Батьки б’ють тривогу, адже хвилюються за якість освіти своїх дітей.

Також тоді голова Кременецької громади Андрій Смаглюк розповів, чому прийняли рішення про реорганізацію:

“У класі потрібно, щоб була освітня субвенція, не менше 18 учнів. Згідно з законом про освіту класом рахується, якщо 6 не менше 5 учнів. Хочу сказати, що у даній школі класами на цей рік рахуються 4 класи. Всі решта – на індивідуальному. Там варіюється 4-5. Чугалівська школа на 9 класів, на даний час має 48 дітей. Вона наближена до міста, забезпечена автобусом для підвезення дітей. Через те депутатський корпус прийняв це рішення. Була створена робоча група. На ній було прийняте рішення заслухати громаду, донести свою пропозицію на розгляд депутатів. Кожен, хто був на сесії, маючи один голос, проголосував за рішення.”

Коментує https://suspilne.media/161668-za-minulu-dobu-na-ternopilsini-vid-covid-19-vakcinuvali-2-593-osobi/

На жаль, зараз малокомплектні школи закривають по всій Україні, так працює освітня реформа, але чомусь не на благо учнів.

(відео дивіться за посиланням у фейсбук)

 

 

 

Попередня стаття

ЗАМАХ НА ЗЕЛЕНСЬКОГО: В СБУ ПОВІДОМИЛИ ПЕРШІ ПОДРОБИЦІ

Наступна стаття

Епідеміолог пророкує новий локдаун вже цього місяця: що знову заборонять найближчим часом

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.