«ВладМарк». Як вихованці клубу стають чемпіонами Європи, або «не просто математика»

У навчально-розважальному клубі «ВладМарк» – важлива подія. У неділю, 13 лютого, тут відбулось нагородження найстаранніших вихованців, за досягнення в онлайн-олімпіадах з ментальної арифметики.

Більшість з них рахують швидше за своїх батьків і можуть виконувати складні математичні дії й декламувати вірші одночасно. Ви б назвали їх вундеркіндами, але це просто дуже працьовиті учні й ефективна методика, що дозволяє реалізувати приховані можливості мозку, як каже тренерка Ірина.

Наймолодшому серед чемпіонів 5,5 років, найстаршій – 11. Та для більшості з них призові місця – вже звична, хоч і завжди хвилююча справа.

МАЛЕНЬКІ РОЗУМНИКИ – У ТОП-10 КУБКА ЄВРОПІ

Серед нагороджених – призери й абсолютні переможці міської, обласної, всеукраїнської та всесвітньої олімпіад. Маленькі розумники потрапили навіть у ТОП-10 Кубка Європи. Показати вміння на олімпіаді дитина може з першого року тренувань, – розповіла Ірина Ханас, керівниця відділення «INDIGO MENTAL CLUB» у Тернополі.

«Наші дітки завжди показують високі результати, чим ми дуже пишаємося. Ментальною арифметикою клуб «ВладМарк» займається 5 років. Ми єдині в Тернополі, хто навчає усної лічби за методикою міжнародної школи «INDIGO MENTAL CLUB». Це надзвичайна методика, що покращує не тільки математичні здібності, але й пам’ять, логіку, уяву, швидкість реакції. Завдяки цьому діти вміють використовувати свій потенціал у життєвих ситуаціях і знаходити вирішення. Арифметика і швидке читання покращують розвиток дітей з обмеженими можливостями. Як показує наш досвід, це допомогло не одній сім’ї», – каже Ірина Ханас.

Нещодавно методика «INDIGO MENTAL» отримала схвалення МОН України. Науковий експеримент тривав у школах протягом 4 років. Тепер «INDIGO» планують включити до шкільної навчальної програми.

НЕ ПРОСТО МАТЕМАТИКА, А ПІДГОТОВКА ДО ДОРОСЛОГО ЖИТТЯ

Вперше взяла участь в олімпіаді 11-річна Настя. Здобула Кубок Тернополя та диплом учасниці Кубка Європи. Від першого її заняття минулого близько 5 місяців, а результати вже помітні, поділилась дівчинка:

«У школі мені важко давалась математика, були низькі оцінки, а зараз я дуже задоволена: маю ліпші знання, пам’ять покращилась».

Світлана Гайдук, як каже про себе жартома, мама чемпіона. Її Артему 7 років, він здобув Кубок у Тернопільському районі та зайняв 8 місце в Європі.

«Займаємось 5 місяців, за цей час син став впевненішим, активніше розвивається. Ми хотіли лише перевірити його рівень знань, а тут – кубок!» – розповіла пані Світлана.

За 3 роки занять у клубі Роман Войтюк вивчав шахи, англійську, арифметику. Коли дізнався, що зайняв перше місце, стрибав на радощах так, що аж сусіди чули, – жартує мама Юля. І додає: «Завдяки ментальній арифметиці розвивається не тільки права, а й ліва півкулі мозку, тому це полегшує життя в школі. Роман сам виконує домашні завдання, більше комунікує з дітьми. Раджу всім батькам, що вагаються: дайте дитині шанс».

 «ДВІ СЕКУНДИ ДЛЯ НИХ – ЦЕ СУПЕРПОВІЛЬНО!»

Ірина Пук тренує дітей ментальної арифметики понад 3 роки.

«Я пишаюся ними всіма, щоразу тримаю за них кулачки. Це надзвичайні відчуття, коли ти бачиш результат своєї роботи. Методика лічби «INDIGO» доступніша за традиційну. Коли на пробні заняття батьки приходять, я всім кажу: це те, що мало бути в школі років 15 тому. Так набагато легше дітям. Наймолодша дівчинка в мене була віком 4,3 року, вона рахувала тризначні числа! До того ж роблять це на швидкість. Дві секунди для них – це суперповільно! Наприклад, наш Ілля рахує через кожні пів секунди наступну дію, ще й встигає зі мною подискутувати, – розповіла тренерка Ірина.

 ЩО ЩЕ ПРОПОНУЮТЬ ДЛЯ ВАШОЇ ДИТИНИ?

У клуб «ВладМарк» запрошують навіть наймолодших. Діти від 1,5 до 2,5 років вивчають англійську разом з мамами в групі «Baby Club».

Наступний навчальний напрямок – це підготовка до школи, зокрема, швидке читання за методикою «SmartReader».

«Методика дієва, адже діти починають читати до 10 разів швидше. Також спостерігається найвищий коефіцієнт розуміння під час читання. Оскільки зараз є проблема з небажанням читати, це хороший метод, щоб прищепити дітям любов до книг», – розповіла Ірина Ханас.

У клубі навчають німецької, французької, польської та англійської мов. Останню викладають за передовою канадською програмою «SMRT». Це заняття з тренером, а також на онлайн-платформі, де діти вдосконалюють знання правил і розмовні навички.

За словами Ірини Ханас, клуб підійде тим, кому потрібне репетиторство з усіх дисциплін. Також запрошує в шахову школу – її юні відвідувачі досягають серйозних звершень.

«Я вважаю, що ті батьки, які докладають зусиль для розвитку своїх дітей, роблять великий вклад у їхнє майбутнє. Він не оцінюється одразу, але ми побачимо результат потім, і це найголовніше», – сказала Ірина Ханас.

Завітати у навчально-розважальний клуб «ВладМарк» ви можете з адресою: просп. Злуки, 4 а, або вул. Медова, 10 у Тернополі.

Телефон: (068) 41 80 700,  (068) 119-19-51

https://www.facebook.com/indigoclubternopil

https://www.instagram.com/vladmarkkids/

Спілкувалась Тетяна Бенедига

Попередня стаття

Допоможіть врятувати життя молодої запоріжанки

Наступна стаття

Алла Стечишин: «Людина починається з добра»

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.