За завербовану дівчину двоє тернопільських студентів отримували тисячу доларів (Відео)

Молодих дівчат для роботи у Туреччині та Об’єднаних Арабських Еміратах, в Дубаї, шукали двоє тернопільських студентів. Оголошення про працю хлопці розмістили в Інтернеті.  Єдина вимога – вік до 25 років та приємна зовнішність.
Спілкувалися роботодавці із кандидатками в соцмережах. Про суть роботи говорили їм не одразу. Лише після того, як дізнавалися, що дівчата перебувають у складних матеріальних умовах – мають на вихованні дітей, хворих батьків та інші фінансові проблеми. Своє фото і паспорт претендентки на роботу мали надати обов’язково.
Коли дівчата погоджувалися з усіма умовами, затримані починали готувати документи на виїзд. Вони брали на себе усі фінансові витрати на виготовлення паспортів, віз, купівлю авіаквитків. А це – близько 400 доларів США.  Ці гроші, як з’ясували слідчі, роботодавцям повертали іноземні замовники.
Куди саме мали їхати дівчата, визначали самі “покупці” живого товару. Їм в ОАЕ та Туреччину тернополяни відправляли фотографії і замовники повідомляли, яка працівниця і кому потрібна. За дівчину, яка підходила для виїзду у Туреччину, роботодавець отримував від 500 доларів до тисячі, а за Дубаї – від 1000 до 2 тисяч умовних одиниць.
Оголошення про роботу побачили працівники відділу боротьби із злочинами, пов’язаними із торгівлею людьми в Тернопільській області. Відтак, почали документувати діяльність цих роботодавців ще з жовтня минулого року, – каже керівник відділу Олександр Буняк.
Правоохоронці підтвердили свій здогад, затримані 20-річний чоловік та 21-річна жінка займалися в Тернополі нелегальним бізнесом, а саме торгівлею людьми.  Обоє – студенти одного з місцевих вишів.

На оголошення тернопільських торговців людьми потрапило дві дівчини – з Тернополя та Львова, – каже Олександр Буняк. Спочатку вони погодилися на усі умови, але згодом злякалися і вирішили звернутися за допомогою до правоохоронців.

15 лютого дівчата мали вилітати на роботу з аеропорту “Київ”, але їм не дозволили це зробити працівники департаменту боротьби із злочинами, пов’язаними із торгівлею людьми, тернопільські оперативники й представники державної прикордонної служби України.
 В Тернополі правоохоронці провели обшук у помешканнях самих роботодавців. У них вилучили мобільні телефони з переписками, комп’ютерну техніку, записники, флешки, гроші, отримані від незаконного заробітку та копії паспортів завербованих дівчат. За попередньою інформацією, затримані встигли відправити за кордон близько п’яти дівчат – з Хмельниччини, Рівного, Вінничини та Запоріжжя.
Кримінальне провадження відкрили за ст. 208 КПК. Вирішуєть питання про оголошення затриманим підозри за ч.2 ст.149 ККУ – торгівля людьми або інша незаконна угода щодо людини та обрання міри запобіжного заходу. Правоохоронці пропонуватимуть тримання під вартою. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 5 до 12 років з конфіскацією майна або без такої.
Попередня стаття

У містах світу фотографуються щоб захистити Дністер (Відео)

Наступна стаття

На Клима Савури затор. Під час руху водієві “жигулів” стало погано (Фото)

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.