З чистими думками і щирою молитвою Євгенія Шупер береться до випікання паски. Каже до роботи обов’язково треба братися сьогодні – у Чистий четвер. А найважче у цій справі замісити тісто.
– Тісто повинно співати під руками. Місити його треба довго. Пригадую, як мама казала, що місити треба до того часу, поки зі стріхи не почне капати. А насправді треба так тяжко працювати, щоб з чола капало, – пригадує пані Євгенія мамину науку.
Разом із Євгенією Василівною на кухні порається пані Настя. Сьогодні у господинь особлива робота. Окрім звичного готування страв на кухні кластеру «ПОДІЛЛЯ» Агрохолдингу «МРІЯ» поспіває духмяна паска.
– Чекаємо Великодня з нетерпінням. Окрему пасочку печемо для синочка. Її кладемо у маленький кошичок, а ще шоколадні яйця і все що любить дитина, – розповідає кухар Анастасія Олексишин.
Пані Євгенія на кухні кластеру «ПОДІЛЛЯ» Агрохолдингу «МРІЯ» працює 14 років. За професією швея, та зізнається тут знайшла своє справжнє покликання.Працюють на кухні у двох, з напарницею. За день жінки тричі годують сотню працівників кластеру «ПОДІЛЯ». Дівчина каже роботи багато, але вдячні, ситі чоловіка додають наснаги.
– Ми без цих дівчат нічого не варті. Вони працюють для нас, ми для них. Тут ми, як одна велика родина, – каже тракторист пан Петро.
Поки господині роздають обід – у духовці допікається паска. Жінки неймовірно радіють, що Великодні хліб вдався гарним та пишним. Вправно прикрашають його і гордо беруться до кошика. Паску ставлять посередині. Кажуть вона головна на ці свята. А українцям бажають, аби кожен кошик був такий багатий, як великодній кошик «МРІЇ».