Через резонанс до тернопільських приміських потягів дочіплять вагони (Відео)


Нещодавно журналісти Перше інтернет-телебачення Тернопільщини «МедіаТОР» зняли сюжет про “потяг виживання”. Аби доїхати на дачу, пасажири тісняться у переповнених вагонах. Частина у потяг таки не поміщаються, обурюються та вимагають вплинути на ситуацію місцевих чиновників та керівництво депо.

 

Сьогодні знімальна група МедіаТОРа поспілкувалася з начальником моторвагонного депо Тернопіль Андрієм  Поважним. Чоловік каже, через резонанс у напрямку до Ходорова таки дочіплять два вагони.

 

– Щоб дочіпити хоча б два вагони нам треба зняти їх з львівського напрямку. Відтак готуємо їх дати у напрямку Ходорова. На Ланівці і Заліщити поки що такої змоги нема. Є проблема з ремонтом, чекаємо колісних пар, – каже Андрій Васильович.

 

В Україні немає заводів, які б займалися ремонтом дизельних поїздів.

 

– Закритий Конотопський завод. Востаннє там капітально ремонтували потяг ще у 2007 році. Сьогодні на це йде дуже багато часу. На тендерах визначається хто за яку суму зможе це зробити.   

 

Також є проблема з пільговикам. За їхній проїзд нікому платити.

 

– Навіть якщо пасажир – пільговик, у касі він повинен взяти нульовий квиток. Так ми будемо бачити реальну картину пасажиропотоку. А ще районні ради повинні повертати кошти за пільгове перевезення. Сьогодні ми маємо таку спрівпрацю лише з Тернополем, Борщівським та Гусятинськи районами. Хочу сказати, що пасажирські приміські перевезення це збитковий транспорт. Якщо ми затратили на дизель-поїзд гривню, то заробили 14 копійок, – підсумовує Андрій  Поважний.

Попередня стаття

У Смиківцях на Тернопільщині водій збив 61-річного велосипедиста

Наступна стаття

У Тернополі на подіум вперше вийдуть діти із вадами слуху

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.