На Кременеччині жителів  лякають жуки, які з городу лізуть до хати

 

У селі Катеринівка Кременецького району розвелося повно жуків. Найбільше їх у перестиглих ягодах малини, яблуках, грушах. Вони — маленькі, мають твердий панцир і чорні та білі цяточки, пише газета “Експрес”.

 

-“Їх справді дуже багато! Раніше такого нашестя не було, — розповідає Вікторія Дрель, сільський голова Катеринівки. — Жуки переважно оселяються там,  де кисле середовище або щось починає гнити”.  

 

Люди скаржаться, що комахи залазять також до хати чи літньої кухні. І позбутись їх важко.

 

-“Наші фахівці відібрали зразки жуків, — розповідає Віталій Панькевич, начальник Управління фітосанітарної безпеки Головного управління Держпродспоживслужби. — Відправили їх на перевірку. З’ясувалося, що це жуки родини блискітників.  Вони поширені по всій Європі, зокрема і в Україні. Жуки не завдають шкоди, а також безпечні для городини, фруктових дерев і посівів.   Ці комахи живляться соком пошкоджених дерев, а також  перезрілих плодів малини, яблук, абрикосів, слив. Передусім тих, де починаються бродильні процеси. Їх також приваблюють оцет, вино, фруктові соки, продукти бродіння. Наші спеціалісти рекомендують виставляти приманки із таких продуктів і знищувати зловлених комах”.

 

Люди припускають, таке нашестя жуків спричинили сильні дощі, які чергуються зі спекотними днями. На думку господарів, це й спровокувало активне розмноження та поширення комах.

Попередня стаття

На Злуки знову ДТП. Збили пішохода (Наживо)

Наступна стаття

На Тернопільщині гаситимуть пожежі на полях гелікоптерами

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.