У Тернополі вшанували День народження оперної співачки Соломії Крушельницької

23 вересня у Тернополі відзначили 146 річницю від Дня народження відомої оперної свічки, уродженки нашого краю Соломії Крушельницької. Біля її пам’ятника відбулася урочиста академія та покладання квітів.

 

Сучасники обдаровували Соломію Крушельницьку величними епітетами: «жінка-Шаляпін», «оперний Олександр Македонський», «Наполеон співу». Ще за життя вона була визнана найвидатнішою співачкою світу.

 

Соломія Крушельницька ніколи не забувала про Тернопільщину – край, у якому народилася. Обласний центр співачка прославляла у всьому світі. Адже саме Тернопіль дав їй дорогу у велике мистецтво. Співачка навіки увійшла в історію мистецтва, в історію світового співу, – йдеться на сайті Тернопільської міської ради.

 

підготувала Людмила Маліброда

Попередня стаття

Керівник Тернопільського осередку ВО “Автомайдан” заявив про припинення повноважень

Наступна стаття

Італійська Верона позбавила Президента України звання почесного громадянина міста

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.