Чи знаєте Ви, як правильно потиснути руку при зустрічі?

Рукостискання – начебто елементарний жест, і для багатьох лише формальність, але він грає важливу роль в нашому житті, і ставитися до нього треба уважно. Рукостискання може говорити як про вашу зацікавленість людиною, так і про відсутність всякого інтересу, висловлювати впевненість або сигналізувати про слабкість, може показати теплоту, відкритість і чесність, або бажання щось приховати. Рукостискання – це дуже інформативний жест, своїм рукостисканням ви посилаєте тонкий, але дуже потужний імпульс проте, хто ви є і які при цьому у вас наміри. 
Подавати руку доречно, коли знайомимося, зустрічаємося або прощаємося, вітаємо когось або висловлюємо співчуття.
Старший першим подає руку молодшому, жінка -чоловікові, керівник – підлеглому. Подають тільки праву руку, лише в окремих випадках можна подати ліву, попередньо вибачившись.
Рука неодмінно повинна бути чистою. Якщо вже так сталося, що у вас не зовсім чисті руки, то краще обмежитися словесним привітанням.
Рукостискання має бути доброзичливим, невимушеним,без удаваної бадьорості або млявого байдужості, які лише свідчать, що ви не вмієте або не хочете вітатися. Подану руку легко стиснути всіма пальцями і на мить затримати. Тиснути руку з усіх сил, допомагаючи собі ще й лівою рукою,довго трясти, не відпускати – некоректно. Особливо галантно тисніть тендітну жіночу руку.
Не прийняти руки, подану для потиску, навіть у давні часи вважалося проявом ворожості. Не слід подавати руку через стіл, через плече, розслабленою, з розчепіреними пальцями. Не подають руки в рукавичках.Дівчина чи жінка може подавати руку чоловікові і в рукавичках. Чоловіки подають руку стоячи, якщо сидить жінці вставати не обов’язково.
Учні, студенти, співробітники, які щодня зустрічаються, можуть обходитися без щоденного ручкання – словесним привітанням.

 

Джерело: korysniporady.com.ua

Попередня стаття

У «Міс Україна-2018» забрали корону через брехню

Наступна стаття

Тернопільські матусі дітей з інвалідністю організували флешмоб

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.