На Тернопільщині судитимуть директора заводу

На Тернопільщині судитимуть директора одного з підприємств харчової промисловості. Незаконно укладаючи договори за зниженою ціною, чиновник завдав заводу збитків на суму майже 47 мільйонів гривень. Обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно посадовця вже направлено до суду.

 

Слідчі встановили, директор підприємства без одержання попередньої згоди зборів учасників товариства, уклав невигідний договір купівлі-продажу майнових прав, за умовами якого передав у власність одного з ТЗОВ майнові права на 2 приміщення картоплесховищ.

 

Діючи умисно та всупереч інтересам очолюваного підприємства, з метою одержання неправомірної вигоди для іншої особи, достовірно знаючи, що ціна є заниженою та не відповідає ринковій вартості і вартості затрачених на неї матеріальних ресурсів службовець своїми діями спричинив шкоду підприємству.

 

Кримінальне провадження відкрили за ч. 2 ст. 364-1 КК України (зловживання повноваженнями, тобто умисне, з метою одержання неправомірної вигоди для іншої особи, використання всупереч інтересам юридичної особи приватного права своїх повноважень, що спричинило тяжкі наслідки інтересам юридичної особи). Прес-служба прокуратури Тернопільської області

Попередня стаття

Отруїлись: встановлено причину масової загибелі чайок у Тернополі

Наступна стаття

Основні зміни в програмі житлових субсидій, які потрібно знати тернополянам

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.