З 1 жовтня водії повинні вмикати фари вдень

Усім автомобілістам слід бути уважними і на заміських дорогах з 1 жовтня вмикати денні ходові вогні або ближнє світло фар.
Невиконання норми загрожує кермувальникам штрафом у розмірі 425 гривень. Про це нагадують у поліції.
Відповідно до пункту 9.8 Правил дорожнього руху, з 1 жовтня по 1 травня це положення є обов’язковим для виконання і покликане підвищити безпеку дорожнього руху на затемнених ділянках дороги як в світлий час доби, так і в темний.

Саме в зазначений період, у зв’язку із скороченням світлового дня і погодними умовами виникає необхідність у підвищенні видимості автомобіля для пішоходів та інших учасників руху.

Водiям в Українi сiм мiсяцiв на рiк потрiбно їздити вдень поза населеними пунктами, увiмкнувши ближнє свiтло фар. Його потрібно вмикати лише в тих авто, у яких немає денних ходових вогнiв, що передбаченi конструкцiєю транспортного засобу. Адже бiльшiсть автомобiлiв нового поколiння вже в заводськiй комплектацiї їх мають, вони можуть навiть автоматично вмикатися iз запуском двигуна.

Для авто, де такi вогнi не передбаченi конструкцiєю транспортного засобу, забезпечено можливiсть позначити себе на дорозi, увiмкнувши ближнє свiтло фар. Водiї повиннi виконувати таку вимогу з 1 жовтня по 1 травня i лише поза межами населених пунктiв.

Попередня стаття

Відомі гумористи підтримати тернопільських флорболістів (Відео)

Наступна стаття

На Львівщині чоловік насмерть збив тернополянина і втік з місця ДТП

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.