Про це повідомили у Тернопільському обласному лабораторному центрі.
Для встановлення ймовірного фактору передачі інфекції фахівці відібрали для лабораторного дослідження 20 взірців харчових продуктів (кулінарні страви, кондитерські вироби та сировину).
Станом на 07.10.2019р. за результатами мікробіологічних досліджень харчових продуктів (залишків святкових страв) виділено сальмонелу у 7- взірцях.
Нагадуємо, Про те, що після відвідування ресторану «Аляска» кілька людей потрапили в лікарню, поліцію повідомила тернополянки. Усі постраждалі були учасниками святкування, а саме – хрестин.
У людей були подібні симптоми – висока температура, головний біль, нудота.
Станом на 3 жовтня кількість постраждалих становить 11 осіб. Усі хворі перебувають на стаціонарному лікуванні.