Тернопіль ярмаркував. У суботу, 12 жовтня, за зниженими цінами городяни купували овочі, фрукти, крупи, цукор, м’ясо.
Торговиця розгорнулася на кількох майданчиках у різних мікрорайонах міста – «Східному», «Дружбі», «Сонячному». Свою продукцію презентували місцеві фермери.
Нам зручно брати участь у таких ярмарках. Хоч ціни знижено, але ми можемо продати великі обсяги продукції, то, по-перше, люди роблять запаси, по-друге, людей приходить більше, ніж в інші дні, – розповідає продавець Оксана.
Цибулю, часник та болгарський перець із запасом придбала тернополянка Тетяна Бідюк.
Каже, ціни справді за 2-5 гривень нижчі, а коли купляєш багато кілограм, то економія виходить непогана.
– Усе ставимо до підвалу і маємо аж до нового року. У нас родина велика, тому запаси робимо відповідні, – зізнається жінка.
На чотирьох локаціях свою продукцію представлять сільськогосподарські товаровиробники, а також підприємства переробної та харчової промисловості районів області. Розпочнеться ярмарок о 8:00 годині.
Попри те, що завершити ярмарок планували о 15 год, уже після полудня майданчик біля Галицького ринку пустував. З вантажівок продавали хіба що капусту.
На ярмарку капусту можна було купити по – 6-8 грн. (посічена – 10 грн.), яблука – від 10 до 12 гривень, моркву – від 6 до 8 гривень, цибулю – 8-10 гривень. Продавали також кавуни, кукурудзу, живу рибу та свіже м’ясо.