Поезія – мій порятунок, – Сергій Фалендиш (Відео)

Поезія – це завжди неповторність, якийсь безсмертний дотик до душі…

Поезія жива, вона житиме вічно, звучатиме гучно «після написаного…». Перше інтернет-телебачення Тернопільщини «МедіаТОР» до Всесвітнього дня поезії започаткував соціально-культурний проект «P. S.», у якому відомі тернополяни читають улюблені вірші. Відтак, власним прикладом демонструючи – в рядках митців, визнаних світом, закладений код. А замислюватись над суттю життя у стрімкому круговерті часу – особливо актуально. Дивіться, слухайте, читайте вірші разом з нами!

Символічно цикл відеосюжетів розпочинаємо віршем Ліни Костенко у її день народження. Тернопільський шоумен Сергій Фалендиш читає поезію «Життя іде і все без коректур». Каже, вірші – його порятунок.

–  Рядки, які читаю, дуже символічні. Вони нагадують, що зробленого не перепишеш, життя не має чернеток, над усім володарює час. У моєму житті поезія відіграє важливу роль. Хоча у студентські роки не любив завчати її напам’ять, поезія була моїм порятунком. Адже завжди вів урочисті заходи та студентські забави, де треба було багато декламувати, читати вірші. Інколи хитрував. Пригадую, як на уроці української літератури треба було вивчити вірш українських іммігрантів. Я звичайно не вивчив, але пригадав пісню «Україна», яку виконував гурт «Вхід У Змінному Взутті». Отож виходжу до дошки, кажу – вірш «Україна» автор невідомий. Так ніхто і не здогадався, що це насправді була пісня, – пригадує Сергій Фалендиш.  

Попередня стаття

На Тернопільщині вагітна жінка через негоду опинилася у сніговому полоні

Наступна стаття

У Тернополі чоловіки намагалися позбутися наркотиків у Центрі міста

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.