Популярна українська страва виявилася смертельно небезпечною

Нещодавнє дослідження дозволило виявити загрозливі наслідки, до яких призводить вживання смаженої картоплі. Причому небезпеки криється не тільки в традиційно смаженій на пательні картоплі, але і в картопляних чіпсах, картоплі-фрі і дерунах.

 

Результати спостережень показали, що вживання цих продуктів вдвічі підвищує ризик передчасної смерті. Досить ласувати ними мінімум двічі на тиждень.

 

За словами вчених, під час смаження в крохмалистих продуктах, до яких відноситься і картопля, виділяється особливо токсична речовина, здатна викликати розвиток раку. Чим довше так обробляти овоч, тим більшою стає в ньому концентрація небезпечних елементів. Щоб максимально знизити загрозу, рекомендується картоплю попередньо проварити, а вже потім злегка обсмажувати. Разом з тим слід пам’ятати, що чим більше підрум’яненим вийде продукт, тим більшим в ньому виявиться вміст токсичних речовин.

 

Джерело: Сьогодні

Попередня стаття

У Тернополі нужденним безкоштовно видаватимуть одяг і взуття

Наступна стаття

До Зарваниці везуть камінь з Гробу Господнього та відкривають «Український Єрусалим» (Фото)

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.