Чуттєві листи: дітки просять у Миколая здоров’я, маму і щоб з них не сміялися (Відео)

– Прошу в Святого Миколая здоров’я для себе та сім’ї, обіцяю бути чемною, принеси мені my bottle, термос, шкатулку…

Тернополянин Юрій зриває з ялинки лист до Миколая від 6-річної Марійки. Чоловік пам’ятає скільки радості було у нього в дитинстві, коли зранку в День святого Миколая розгортав подарунки. Нині у нього є племінниця Аня, їй теж 6 років, вона, каже, нічим не обділена, тож діткам, які пишуть листи у церкві святого апостола Петра хоче створити маленьке чудо.

– Це найбільша радість для дітей коли приходить Святий Миколай і приносить їм те, що вони просили. Є багато дітей, які просять надзвичайно елементарні речі, наприклад тапочки, бо вони їх не мають, а минулого року був лист, у якому дівчинка попросила ковбаси, бо ніколи її не куштувала, – каже тернополянин Юрій.

Юрій з листом вирушає до магазину. Там хоче купити Марійці іграшки, які вона просить. Продавчині радо допомагають обрати подарунки. За декілька хвилин у Юрія в руках Lego, музикальна шкатулка і лялька Barbie.

Купивши необхідне, чоловік несе пакунок до монастиря. Там вся кімната закладена солодощами й забавками. Волонтерка Юля каже, уже зібрали понад сотню гостинців діткам, яким дійсно ці речі потрібні.

– Є подарунки без листів, це й канцелярія, от наприклад велосипед, він призначений онкохворій дівчинці, вона його дуже хотіла, мріяла про нього, привеземо його в лікарню. Діти від щирого серця пишуть про мрії, про те, що їх болить, інколи пишуть, що мріють про маму, тата, здоров’я, аби з них не сміялися, бо є в нас дітки з інвалідністю, кожен лист чіпляє до сліз, – волонтерка акції «Листи до Святого Миколай».

Майже три сотні листів у церкві святого апостола Павла вчепили напередодні свята. Священик каже, таку акцію організовують шість років поспіль, але щороку люди творять дива особливим дітям вперше.

– Зараз триває Різдвяний піст і в пості є три важливих речі, які повинен робити християнин – молитва, піст і милостиня. Ми стараємося долучити людей, аби вони проявили любов, милосердя до немічних, до бідних, до дітей, які у хворобах і немочах, – священик церкви святого апостола Петра отець Пантелеймон.

Стати Миколаєм для малечі може кожен. Хоч листів на ялинці декілька, усі бажання не виконані. Помічники святого Миколая докуповують необхідне. У них залишилося обмаль часу, аби вчасно спакувати й привезти дітлахам їхні маленькі мрії.

Наталя Борсук, Олег Ружевський

 

 

 

 

 

 

 

 

Попередня стаття

У Тернополі Святійший Патріарх Філарет молиться за об’єднання українського православ’я (НАЖИВО)

Наступна стаття

У Тернополі пожежа забрала життя 95-річного пенсіонера (Відео)

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.