Ветерани Тернопільщини закликають до єдності (Відео)

 

Без форми й нагород – за єдність. Напередодні виборів у суспільстві напруга. Ветеранська спільнота Тернополя закликає бійців, які воювали на Сході, учасників АТО, ветеранів і волонтерів об’єднуватися, не зважаючи на різні політичні погляди.

 

– У нашій країні за цих страшних 5 років утворився імунітет, в нашої нації утворився імунітет і цей імунітет має ім’я – ЗСУ, ветерани, учасники бойових дій, сім’ї загиблих і учасники Майдану. Ці люди не дадуть державі скотитися в прірву, – каже доброволець Валерій Чоботар.

 

У 2014-му році усвідомив життя по-іншому батько Героя Небесної сотні Володимир Голоднюк. Нині каже, серед безлічі кандидатів важливо обирати Україну, тоді смерті на Майдані і на фронті будуть не марні.

 

– Якщо ми оберемо тих людей, які за Україну, Україна не зміниться, тому що ми не дамо будь-кому з президентів повернути її назад, ми вийдемо на вулиці і покажемо свою єдність, – батько Героя Небесної сотні Володимир Голоднюк.

 

П’ять років тому всі згуртувались. Хтось узяв зброю, каже Василь Конько, і  йшов у перших рядах, хтось у тилу допомагав, забезпечував необхідним бійців. Тоді у всіх була одна мета – зберегти країну.

 

– Ми тоді взагалі не думали хто зробить більше, хто менше ми робили заради однієї цілі – зберегти країну, пам’ятати про бійців, їхні сім’ї і дітей, – керівник волонтерської групи «Схід та Захід єдині назавжди» Василь Конько.

 

Таку ж єдність потрібно проявляти й надалі.Тільки так зможемо зберегти спокій і боротися за мир, переконані бійці.

 

– Ми приймали присягу на вірність народу України. Зараз ми переодягнулися в цивільне , кожен займається своєю діяльністю, хтось працює з дітьми, з побратимами, з іншими проектами, але мета в нас одна – Україна, – голова ГО «Всеукраїнське об’єднання учасників АТО Галичини» Володимир Свистун.

 

Військове братерство – перш за все, – таку думку підтримують у десяти ветеранських організаціях Тернопільщини.  Після виборів, нам потрібно рухатись вперед, – кажуть бійці. Тож сьогодні маємо прийняти правильне рішення, аби Україна й надалі йшла своїм шляхом.

 

 

 

 

 

 

 

Попередня стаття

У Тернополі розшукують чоловіка, причетного до крадіжки (Відео)

Наступна стаття

Одинадцятикласники не отримають атестатів без складання ЗНО

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.