Напередодні Водохреща дітям Бережанської школи-інтернату провели кулінарний майстер-клас (Відео)

Свято по-домашньому. Вихованці Бережанської школи-інтернату готуються до вечері перед Водохрещем. Уперше вони самостійно сервірують столи й допомагають у приготуванні пісних страв.

Я зараз розношу банани по столах. Тут ще буде кутя, риба, пампушки, вареники, – розповів учень Артем.

Кулінарний майстер-клас для учнів проводять волонтери – працівники та студенти Галицького коледжу. Вже нарізали вінегрет і наліпили вареників. Залишилось зробити пампушки з вишнями та шоколадом.

Ми зготували тісно дріжджове, трошки його розкачали, поправили ручками. Давайте я буду робити варенички, а ви будете начиняти, – звернулась до дітей волонтерка Анастасія.

Марічка спостерігає за тим, як кипить робота, й сама пробує зліпити свій перший пампушок.

Я беру вишеньки, ставлю на тісто. Отакий в мене вийшов пампушок, – розповіла учениця Марічка.

Студенти-ресторатори не вперше беруть участь у благодійних акціях. У такий спосіб дарують школярам турботу і діляться з ними професійною майстерністю.

Саме для цих діточок хотілося подарувати моменти теплоти, позитивні емоції, а вийшло так, що ці діти подарували нам сімейну атмосферу, я по-іншому глянула на цих діток, вони настільки добрі, турботливі, виховані, важко передати позитивні емоції, які ми відчуваємо з моїми студентами, – розповіла завідувач відділення економіки та туризму Галицького коледжу ім. В. Чорновола Світлана Добровольська.

Надвечірʼя Богоявлення у навчальному закладі зустрічають народний депутат Іван Чайківський з дружиною Тетяною. Подружжю вручили оригінальну памʼятку.

Дітки закладу вишили вам картину, це Гімн України. Своїми руками вони вишивали, тут залишили автографи ті, хто працював над нею, хочемо вручити вам на пам’ять, – сказав директор Бережанської обласної комунальної загальноосвітньої школи- інтернату І-ІІІ ступенів з поглибленим вивченням трудового навчання Михайло Старко.

Пан Іван і пані Тетяна теж беруться до приготування смаколиків.

Я вареники пробував колись ліпити, чесно вам скажу, а пампухів ніколи не робив, то для мене теж буде такий майстер-клас, – поділився народний депутат України Іван Чайківський.

Вихованці знайомляться із депутатом та розпитують його про роботу, а ще – вчать кулінарити за своїм рецептом. Таке спільне заняття дарує лише добрі почуття, – розповів Іван Чайківський.

Ми з дружиною вирішили, що хотілося б поділитись своїм теплом з тими, хто його найбільше потребує. Мені здається, що діти, які далеко від батьків, або які не мають батьків, діти-сироти, вони найбільше потребують батьківського тепла, – вважає народний депутат України Іван Чайківський.

Коли ми разом ліпили вареники, пампушки, я була щиро здивована тим, як діти радо сприймають цей процес, я зрозуміла, що для них це дуже приємна справа, дітки розказували про себе, розповідали, що вони вміють робити, як вони тут живуть. Неодноразово ми допомагали цьому будинку продуктами, але сьогодні це вперше така масштабна зустріч, я думаю і надіюся, що не остання, – сказала голова благодійного фонду «Покрова» Тетяна Чайківська.

Перед вечерею усі спільно моляться. Йорданську воду освячує отець Василь Баглей. Діти знають: вода у цей день – цілюща. Гарного настрою додали й колективи – хор «Голосинка» та пластовий вертеп, які співали щедрівок і водили Маланку.

Розважальні заходи для учнів – не рідкість. Вони займаються у художніх гуртках, активно долучаються до святкових подій, вчаться готувати і майструвати, та саме цей день запам’ятають надовго. Він сповнений яскравими емоціями, – впевнений директор школи-інтернату Михайло Старко.

Хочу вірити в те, що сьогоднішні відвідини – це перший крок до їхнього злету, що вони зможуть з надією і сподіванням легше дивитися в світ, і хочу вірити в те, що в подальшому вони завжди будуть на своєму шляху зустрічати людей, які їм поможуть і підтримають, – сказав директор Бережанської обласної комунальної загальноосвітньої школи- інтернату І-ІІІ ступенів з поглибленим вивченням трудового навчання Михайло Старко.

Після Святої вечері діти отримали солодощі та фрукти, книги, настільні ігри та безліч інших корисних речей, а спортзал інтернату поповнився новим інвентарем. Придбати подарунки змогли за кошти, зібрані благодійним фондом «Покрова».

Півтора місяця тому ми відновили роботу БФ «Покрова», і через мережу магазинів «Студія мʼяса» ми почали збирати кошти від пожертв благодійників. На сьогоднішній день зібрано близько 17 тис. грн і на ті гроші закуплені були подаруночки для дітей, – сказав народний депутат України Іван Чайківський.

Завдяки волонтерам, які знайшли час для доброї справи, і мешканцям Тернопільщини, що долучились до збору коштів, в очах малечі – радість. Такі заходи організатори обіцяють проводити традиційно, бо щасливі діти – запорука успішного майбутнього країни.

Попередня стаття

Кількість хворих на грип та ГРВІ на Тернопільщині зросла вдвічі

Наступна стаття

День Соборності: Тернопільщину та Хмельниччину з’єднали 50-метровим прапором (ФОТО)

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.