Аераційний фонтан вздовж набережної працюватиме 6 годин на добу (Відео)

На набережні Тернопільського озера запустили аераційний фонтан довжиною 122 метри. Окрім естетичної, водограй виконує ще й екологічну функцію. В управлінні житлово-комунального господарства Тернопільської міськради кажуть: це один з семи планових кроків з очистки озера.

Встановлення такого аераційного пристрою обійшлось місту у майже півтора мільйона гривень. І це лише перша черга. Вже в вересні такий ж фонтан з’явиться і з боку острова «Чайка».

Встановлений водограй працюватиме щодня. Інженери кажуть, що у роботі фонтану будуть невеликі перерви по 10-20 хвилин. Загалом 4 насоси працюватимуть близько 6 годи і споживатимуть майже 100 Кіловат електроенергії за добу.

– 4 насоси знаходяться на різних рівнях. Вони качають воду по 500 кубічних метрів за годину. Вона збагачуються киснем і це сприяє тому, що цвітіння в озері не розвиватиметься, – розповідає начальник управління ЖКГ Олег Соколовський.

За кілька днів роботи водограю, каже Олег Соколовський, рибалки вже встигли пошкодити форсунки. Тож у міськраді працюють над антивандальним захистом.

Попередня стаття

«Алея зірок» у Тернополі поповнилася новини іменами

Наступна стаття

Тернопільський антирекордсмен: водієві виписали штраф у 40 тисяч гривень

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.